realnost

Vesela domaćica
Kakvi smo prema sebi, takvu realnost i živimo

Dobar dan 🙂
Da vam šapnem …

Da li ste razmišljali, kada bi vam neko postavio pitanje: „Ko je najvažnija osoba u vašem životu“, šta biste odgovorili? I ja sam kao i velika većina, tokom dugog niza godina ređala spiskove drugih, naravno krenuvši od rođene dece, roditelja, supruga, često brinući koga staviti na koje mesto, da nečiji značaj ne omalovažim. U tim godinama sopstvenu važnost u sopstvenom životu nisam videla i prepoznavala značaj te spoznaje. To se nekako podrazumevalo. Pa, ja sam ja. Takva sam – kakva sam, i šta je tu uostalom nešto i previše bitno? Međutim drage vesele/i moje, vremenom pročitavši brdo knjiga, slušajući hiljade videa i višesatnog boravka na seminarima izvukla sam esenciju

ONO ŠTO SMO I KAKVI SMO PREMA SEBI – TAKVA NAM JE I REALNOST KOJU ŽIVIMO!

Takvi su nam odnosi. Takav nam je bankovni račun. Takva nam je svakodnevnica, jer sve što konstantno doživljavamo funkcioniše po principu ogledala. To je refleksija naših misli koja funkcioniše po zakonu privlačenja verovali mi u njega ili ne. On vredno radi svake sekunde i minuta našeg života besprekorno nam servirajući u realnost krčkanja naših i najsitnijih misli kojih često nismo ni svesni. I sada mnogi će na ove moje reči reći: „ Ja to znam!“ I to je zaista divno ALI zašto se onda pojavljuje nezadovoljstvo u raznim segmentima života bilo da su u pitanju partnerstva, odnosi ili finansije? Gde je ta „kvaka“ ili „klik“ koji nedostaje da živimo život kakav želimo u punom potencijalu?

U SEBI – vesele/i moje. U upoznavanju, osveštavanju i prihvatanju sebe. Svoje tamne i svetle strane koja ravnopravno postoji u svakom od nas a koje često nismo ni svesni jer joj nošeni automatizmom nismo dali važnost i dozvolili da se ispolji. Koju čak često i potisnemo i ne prihvatimo ako je i ulovimo kada se pojavi. Tim nazovimo „negativnim“ osećanjima koja iz nas izađu kad tad često lupimo šamar osudom, krivicom i svim drugim emocijama niske vibracije, samo ne dozvoljavanjem da budu tu i prihvatanjem da one postoje. Neretko ih vratimo u sebe i smestimo još dublje nego gde su bile jer nismo spremni i hrabri čuti šta imaju da nam kažu. One nam govore mnogo samo kada bi želeli da ih čujemo i kada bi bili spremni suočiti se sa najvažnijom osobom u svom životu – SA SAMIM SOBOM.

Meni naravno ne morate verovati i ne morate smatrati da sam u pravu. To uostalom nikome od nas nije toliko važno jer svi smo kormilar svog broda i plovimo svojim morem. Moja topla preporuka je da samo pre nego što nešto odbacite ili kažete „ja to znam“ to prvo isprobate i testirate ako želite drugačiju realnost.

Umesto recepta delim sa vama jednu vežbicu, koju ja skoro svakodnevno koristim i kojom spoznajem sebe.

Zamislite situaciju ili prepoznajte, ako vam se pojavi, recimo da vam poznanica ili dobra prijateljica dođe da se pohvali kako je recimo od supruga dobila na poklon nov auto ili veliko nasledstvo od nerođene tetke. Šta ste prvo pomislili? Koja je to bila misao? Da li ste se iskreno iz srca obradovali tuđoj sreći ili se javio tračak ljubomore i zavisti kako se to baš njoj dešava a ne vama. Možda ste nekako odmah pomislili i na sebe, srećni kako eto sad imate od koga pozajmiti potreban novac. Ako ste iskreni prema sebi misli koje tada uhvatite mnogo će vam reći o sebi i o načinu na koji razmišljte i pomoću koga privlačite stvari u svoje iskustvo. Ako i vidite da ste pomislili nešto „loše“ to nije ništa strašno. To je samo znak na kome treba biti zahvalan i zasukati rukave i krenuti u rad da se otkrije poreklo nečega takvog što na svu sreću može da se osvesti a zatim i promeni. To nije lako i potrebna je iskrenost, vreme i hrabrost. Čarobni štapić ne postoji ali verujte, probala sam, zaista vredi i benefiti su neizmerni jer mi privlačimo ono što zaista jesmo a ne što mislimo da jesmo. Probajte i javite i naravno dođite da se družimo i razmenimo iskustva. Čekam vas na www.facebook.com/veseladomacica1111 … I srećno!

Milena Marović