kolumna

“Drugari” sa društvenih mreža
NEKA MNOGO BITNA

Otkako je društvenih mreža, svo mi je društvo na mreži. I znano i neznano. Da mi ne zamere oni koje nisam upoznala, a takoreći znamo se, prednost dajem ljudima koje znam

Ne verujem ja mnogo u to da vidiš nekog na Fejsu, Instagramu i Tviteru, pa odlepiš. Ma kakvi! Barem je kod mene tako. Jedna greška letos u tom društveno-mrežnom životu koštala me mira na letovanju. Čekiram se ja naivno u hotelu pri dolasku, ko velim to tako ide. U roku od 24 sata, moj inbox je zatrpala milion i jedna ponuda. Od pristojnih do nepristojnih.

Još jedna vrlo bitna stvar kad se žena nekim čudom bavi javnim poslom jeste činjenica da i ako odgovoriš i ako ne odgovoriš – ne valjaš. Jer uobražena si kako okreneš. Naopako da se dopisuješ sa svima koji su ikada videli bilo kakvu tvoju sliku.
Fejs nudi prijatelje, Tviter i Instagram pratioce, samo što u velikoj većini slučajeva drugari jesmo, ali bliski nismo. Kako okreneš, imaš puno ponuda za interakciju. Ako ti je do toga. Kapiram kad se ljudi znaju, pa se daju u dopisivanje, dogovaraju sastanke, poslove, ali kad se ne znaju ja sam pomalo skeptična. Otkud znam s kim pričam, pobogu! Pišu tako, nije da ne pišu. Neki odustanu, neki se ljubazno obrate. Ima i onih koji se u startu naljute.

Tako me jedan komentar skoro od srca nasmejao. Kaže: “Gledam opet tvoje slike, pa ti i nisi neka…”
Posle upornih pokušaja da ja bilo šta kažem, dobih tako sočan opis da se valjda džabe pravim važna, kad nisam vredna pažnje. A poenta i jeste, nemadoh srca da mu kažem, da ja zapravo i nisam neka. Ma, nisam uopšte! Za tog koji mi to piše. Tačnije, za sve koji u ženi sa televizije vide “čudo neviđeno”.
Nisam zaista. Vrlo sam obična. Ali znam za koga sam posebna i jedinstvena. I da sam mu neverovatna i lepa, čak i bez šminke. Recimo, da mi je to dovoljno da znam da sam neka. Neka mnogo bitna.

Piše: Ivana Đorđević