Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Zašto su baš moje godine najbolje?
Miris pozitivnog duha Zašto su baš moje godine najbolje?

Miris pozitivnog duha
Zašto su baš moje godine najbolje?

Zato što ja tako želim. Zato što su sve godine dobre, ali moje su najbolje, zato što u ovom trenutku, ne mogu ih imati ni manje, a ni više. Ali, i zašto bih?

Moje godine su samo moje i ponosna sam na njih. Ponosna sam i na godine koje su iza mene, jer znam da su bile lepe, ispunjene, vredne i mogu biti veoma zadovoljna.

Sada kada zatvorim oči i setim se prošlog vremena, toliko zadovoljstvo i toplinu osetim oko srca. Pomalo se i raznežim, ali se pre svega zahvalim  dragom Bogu što mi je dao šanse u životu koje sam umela na pravi način da iskoristim i pronađem put kojim danas koračam. Srećna sam i ispunjena na svim životnim poljima, svesna sam sebe i svega oko sebe. Živim u sadašnjem trenutku, sećam se lepih stvari iz prošlosti i maštam i imam viziju budućnosti. Ali pre svega živim sada i ovde.

Volim sebe, poštujem sebe a samim tim sposobna sam da volim i ljude oko sebe. Ono što mi je danas važno je ovaj moj jedan jedini život. Osećam ga svim čulima. Život ima svoj  miris i ja ga zovem miris pozitivnog duha, on ima svoj ukus nekada je malo gorak, ali ja ga činim slatkim i neodoljivim. Život ima i svoju boju, samo uzmi platno i naslikaj najlepšu priču. Život je osetljiv zato ga dodirujem nežno i ponašam se prema njemu kao prema najvećem bogatstvu koje imam. Pa da li postoji veća dragocenost od života?

Cenim i poštujem ovaj svoj život koji živim, cenim svaku godinu koju brojim, radujem se svakoj sledećoj i u svakoj podjednako uživam. Sve su godine dobre, ali moje su najbolje. Naravno kada su moje. Vaše takođe, samo ih prihvatite i živite najbolje što možete.