Tehnike samopomoći Ako misliš da ćeš biti srećan kad…

Tehnike samopomoći
Ako misliš da ćeš biti srećan kad…

Jel’ vam se dešavalo da mislite da ne možete biti srećni dok nešto ne dobijete ili ostvarite? Bilo da je to da ozdravite, da budete sa nekim, da imate svoj dom, da kupite neku stvar, da uspete u nekom poslu, da postignete neki cilj.

Biću srećan kad budem imao…
Biću srećan kad budem ostvario…
Biću srećan kad budem uspeo…

Ne znam ko je rekao da je sreća gorivo za ostvarivanje naših želja. I potpuno je to tačno.

’Ajde sad da razmislimo o gorivu. Gorivo je energija koja aktivira određenu radnju. Drva su gorivo za šporet. Benzin je gorivo za automobile. Kiseonik je gorivo za naše telo. Sreća je gorivo za naše želje.

I sad zamislite šta se dešava kad kažete: „Biću srećan kad ostvarim…“ To je isto kao kad biste rekli da očekujete da se vatra sama zapali bez drva, da ćete prvo da se ugrejete, pa tek onda da založite drva. Ili da vas prvo auto odveze na odredište, pa ćete tek onda da sipate gorivo u auto.

Znači, uviđate da to radi potpuno isto kao gorivo. Prvo se sipa gorivo, pa se dobije reakcija ili manifestacija željenog.

Zato dragi moji, dajte sebi slobodu da sreću proizvedete sad i ovde. Ne čekajte da je ostvarite, jer se to neće desiti. Ako sreću proizvedete, a sad znate da ste vi ti koji to proizvode, znači da će vas ta sreća, to gorivo odvesti u ostvarenje onoga za šta ste mislili da će vas usrećiti.

Priroda života od nas zaista traži da joj damo to gorivo, tu energiju a za sve što želite ta energija će vam omogućiti ostvarenje.

E-motion (emocija), u prevodu energija u pokretu!

Zamislite kakvo je to gorivo od sreće! Pa to je kerozin za avione!!!

Zato, mudro je da prvo proizvedete emociju sreće. Imate mnogo načina, a jedan od njih je da mislite o nečemu što vas čini srećnim, da zagrlite ono što volite, da uživate u onima koje volite, da radite nešto što volite, da slušate muziku koju volite… da maštate o nečemu što vas čini srećnim. Što ste više srećni, to vam je lakše da budete srećni, što ste više srećni – to više zračite srećom, što više zračite srećom – to više srećnih situacija imate u iskustvu što vas još više čini srećnim… što više budete srećni – to se ostvaruje sve više onih želja za koje ste nekad mislili da ćete biti srećni kad niste bili srećni. Da. Tek tada sreća postaje manifestator, energija koja pokreće manifestacije vaših želja. Jednostavno je zar ne, iako možda samo na prvi pogled izgleda komplikovano?!

Znači, vaš prvi korak je – proizvodnja emocije sreće!

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut
Foto: Flickr

Antistres misao