Venera

Venera u sekstilu sa Saturnom
VREME ZA TRAJNE VEZE

Venera u Vodoliji u sekstilu sa Saturnom u Strelcu donosi veze koje traju, koje dugo čekamo, kojima je neophodna odgovornost, poverenje, vernost i posvećenost

U ovakvim vezama često postoji veća razlika u godinama, nekad i ostajanje u odnosu zbog dužnosti i brige prema partneru.
Partner može biti hladan i rezervisan po prirodi i da mu pokazivanje emocija ide teže, ali postoji privrženost i potreba da se ljubav pokazuje kroz KOMPROMISE, trud i sigurnost.
Ljubav traje iako više nema zaljubljenosti I strasti, jer prelazi u zreliji odnos – brak.
Ovaj aspekt često odlaže brak za zrele godine, nekada postoji i strah od bliskosti, povređivanja koji ima uzroke u detinjstvu, ukoliko osoba oseća da nije dobila dovoljno ljubavi od roditelja.
U odnosu se traže struktura i organizacija, uzajamno poštovanje, postavljanje granica, vernost, finansijska sigurnost i uvažavanje. Veza vremenom postaje sve stabilnija, a žene sa ovim aspektom često sa godinama postaju zadovoljnije sobom i lepše.
U mlađim godinama ih često privlače stariji partneri, jer traže sigurnost, ali je moguće da i u kasnijim godinama budu privučene dosta mlađim muškarcem.
Ukoliko su nezreli ili traže uzbuđenja, odnos neće trajati, jer Saturn zahteva zrelost, samokontrolu i odgovornost.
KARMIČKE VEZE uključuju Saturna i dešavaju se kako bismo dobili lekciju i naučili nešto o sebi.
Ukoliko samo zahtevamo od partnera, a ne dajemo ništa, odnos neće trajati, jer je osobina Saturna sebičnost.
Ovaj aspekt može opisivati i umetnički stil, ozbiljnost u odnosima, bavljenje kreativnim poslom, materijalizovanje umetnosti.
Zadovoljstvo je u odnosu ili braku, jer Venera traži ljubav, uživanje i kvalitet. Ukoliko je Saturn previše hladan i dosadan, ona će biti depresivna i nezadovoljna i postavljaće mu uslove koje mora da ispuni kako bi ostala sa njim.
Veze ili brakovi koje sada počnu imaju veliku mogućnost i da traju u vremenu, jer Saturn simbolizuje vreme, trajanje i vernost.
Ukoliko u natalnom horoskopu imate aspekt Venere i Saturna, moguće da ćete imati mogućnost za ozbiljnu vezu, brak, a nekada i pomirenje sa bivšim.
Važno je razvijati spontanost i kreativnost u odnosu, jer je to ono što Saturnu nedostaje, a Venera traži upravo to da bi bila zadovoljna.

Tekst: Aleksandra Arizanović