Naslovna / Čuvari zdravlja / Restorani koje eksperti preporučuju
12 NAJBOLJIH U BEOGRADU
Restorani koje eksperti preporučuju 12 NAJBOLJIH U BEOGRADU

Restorani koje eksperti preporučuju
12 NAJBOLJIH U BEOGRADU

Prema izboru stručnog časopisa CaféBar network, ovo je top 12 beogradskih restorana

Došli vam gosti u Beograd, i sad, red je da ponešto i vide. Da se malo ispričate, opustite, dogovorite o budućim poslovnim aktivnostima ili provedete „za pamćenje“. Možete ih odvesti na neke kulturne i zabavne sadržaje, ali bez kafane se – ne može. Ne možete pričati tokom pozorišne predstave, ili u nekoj od galerija. I tu se javlja problem: gde ih odvesti a da sve bude kako treba?

Drage kolege i prijatelji „Antistres vodiča“, ekipa časopisa i portala „CafeBar network“ bili su „na tajnom zadatku“. Bili su u potrazi za najboljim beogradskim restoranima u ovoj 2016. godini. Na ozbiljnom zadatku.
Oformili su stručni tim „CafeBAr network“. Ustanovili kriterijume koje će ocenjivati: kvalitet hrane i pića, uslugu, enterijer, ambijent, održavanje standarda, higijenu, uvođenje novina, obogaćivanje ponude, ali i posvećenost i ljubav vlasnika i svih zaposlenih koji rade na kreiranju ambijenta lokala kojem se kao takvom gosti rado vraćaju.
Tokom 2015. godine anketirali su 2.500 ljudi, poslovnih saradnika, ugostitelja, i na osnovu njihovih preporuka i utvrđenih kriterijuma izdvojili 600 lokala. Napravili su plan kako da ih obiđu i ocene. Posao im je olakšalo bogato ISKUSTVO iz prethodne godine kada su prvi put sprovodili ovakvo istraživanje.

Namera ih nije bila da ih rangiraju po kvalitetu od prvog mesta pa na dalje, već da izaberu najboljih 12 restorana u Beogradu, jednako reprezentativnih. A nije bilo šanse ni da prema njima budu bolji u usluzi nego prema bilo kome od nas, jer, jednostavno, restorane su posećivali anonimno! Vlasnici i osoblje uopšte nisu znali da ih neko ocenjuje dok uživa u njihovom objektu, ambijentu i specijalitetima!