Zašto su to uopšte radili? Pa, Beograd je poznat po restoranima, mestima na kojima se zaista može uživati u hrani i piću, ali i svemu ostalom što čini dobru srpsku KAFANU, koja prati trendove sa zapada. I domaći i strani gosti upravo takve sate tokom boravka u našoj prestonici najviše pamte i hvale.
Nije lako držati nivo, posebno ako se uzme u obzir, a mora, ekonomska situacija. Tu je i promenljivost trendova, ukusa, intenzitet poseta. Morate mnogo vremena, novca, nerava, znanja i vizija uložiti, a da ne znate šta ćete i koliko postići.
Od mnogo kriterijuma koje su postavili da bi istraživanje bilo zaista temeljno kakvo jeste, zanimalo nas je koje možemo nazvati PRESUDNIM u ocenjivanju? Rekli su nam da je svakako ono najvažnije održavanje standarda u kvalitetu hrane i usluge, a zatim stručnost osoblja, posvećenost vlasnika i menadžera, ambijent, ali i da su svi ostali bili vrlo bitni.
To su restorani: Careva ćuprija, Druga, Durmitor, Ebisu, Franš, Gušti mora, Homa bistro, ID, Lorenzo&Kakalamba, Mezestoran Dvorište, Pomodoro i Toro Latin Gastro Bar.
Na vratima ovih restorana nalaziće se oznaka „Top 12 restorana CaféBar network recommends“, da znate da vas iza njih čeka – SVE NAJBOLJE.
Ugostiteljima pohvale i čestitke, ali takođe i stručnom timu koji je temeljno obavio nimalo lak zadatak, za godinu dana obišao čak 600 restorana, ocenio i izdvojio 12 najboljih. A vama koji ste u ugostiteljstvu – pažnja: možda se uskoro pojave i u vašem objektu, kao sasvim obični gosti, a u stvari oni koji od vas za nas biraju najbolje.