Naslovna / Čuvari zdravlja / Restorani koje eksperti preporučuju
12 NAJBOLJIH U BEOGRADU
Restorani koje eksperti preporučuju 12 NAJBOLJIH U BEOGRADU

Restorani koje eksperti preporučuju
12 NAJBOLJIH U BEOGRADU

Zašto su to uopšte radili? Pa, Beograd je poznat po restoranima, mestima na kojima se zaista može uživati u hrani i piću, ali i svemu ostalom što čini dobru srpsku KAFANU, koja prati trendove sa zapada. I domaći i strani gosti upravo takve sate tokom boravka u našoj prestonici najviše pamte i hvale.
Nije lako držati nivo, posebno ako se uzme u obzir, a mora, ekonomska situacija. Tu je i promenljivost trendova, ukusa, intenzitet poseta. Morate mnogo vremena, novca, nerava, znanja i vizija uložiti, a da ne znate šta ćete i koliko postići.

Zato je tim časopisa i portala vodila želja da najbolji ugostitelji na ovaj način dobiju javno priznanje i osete da je sav njihov trud prepoznala i stručna javnost. Kako su nam rekli, neki lokali su se sami „izdvojili i nametnuli jer imaju standardno dobru ponudu i uslugu, AUTENTIČNU PRIČU i ostavljaju odličan utisak na goste“. U ovom obimnom poslu od velikog značaja su im bile preporuke drugih ugostitelja jer oni, kao ljudi koji se tim poslom bave godinama i imaju veliko iskustvo, najbolje umeju da prepoznaju i ocene slabosti i vrline lokala.
Od mnogo kriterijuma koje su postavili da bi istraživanje bilo zaista temeljno kakvo jeste, zanimalo nas je koje možemo nazvati PRESUDNIM u ocenjivanju? Rekli su nam da je svakako ono najvažnije održavanje standarda u kvalitetu hrane i usluge, a zatim stručnost osoblja, posvećenost vlasnika i menadžera, ambijent, ali i da su svi ostali bili vrlo bitni.

Važno je gde jedemo istovremeno uživajući i završavajući možda važne poslove. Nije to samo nama na ovim prostorima bitno, već i u celom svetu. Zato, i mi na ovaj način odajemo priznanje za trud i posvećenost ugostiteljima iz, po oceni stručnog tima a u akciji “CafeBar Network recommends”, 12 najboljih beogradskih restorana u 2016. godine, podjednako najboljih, samo poređanih po abecednom redu.
To su restorani: Careva ćuprija, Druga, Durmitor, Ebisu, Franš, Gušti mora, Homa bistro, ID, Lorenzo&Kakalamba, Mezestoran Dvorište, Pomodoro i Toro Latin Gastro Bar.
Na vratima ovih restorana nalaziće se oznaka „Top 12 restorana CaféBar network recommends“, da znate da vas iza njih čeka – SVE NAJBOLJE.
Ugostiteljima pohvale i čestitke, ali takođe i stručnom timu koji je temeljno obavio nimalo lak zadatak, za godinu dana obišao čak 600 restorana, ocenio i izdvojio 12 najboljih. A vama koji ste u ugostiteljstvu – pažnja: možda se uskoro pojave i u vašem objektu, kao sasvim obični gosti, a u stvari oni koji od vas za nas biraju najbolje.

Tekst: Željka Zebić