Naslovna / Putovanja / Nešto drugačije / Najlepša antistres mesta na svetu
ZIMSKI FESTIVAL LEDENOG VINA U KANADI
Najlepša antistres mesta na svetu ZIMSKI FESTIVAL LEDENOG VINA U KANADI

Najlepša antistres mesta na svetu
ZIMSKI FESTIVAL LEDENOG VINA U KANADI

Svakog januara, oblast oko Nijagarinih vodopada pretvara se u snežnu zimsku čaroliju za koju je zaslužan Festivala ledenog vina. Ove godine Festival se održava 21. put i to pod sloganom “Slavimo 20 godina tečnog zlata”

Ako poželite da probate nove specifične ukuse ovog napitka i uživate u zimskim pejzažima Nijagarinih vodopada i okolnih vinograda, sada je pravo vreme.
ZIMSKI FESTIVAL LEDENOG VINA1
Turisti iz celog sveta učestvuju u čuvenoj večernjoj ceremoniji zdravice kojom započinje Festival, uz degustaciju ledenog vina, kao i slanih i slatkih specijaliteta, koje za ovu priliku pripremaju najbolji kuvari iz oblasti Ontaria. Ono što organizatori ove godine preporučuju su vina sa mirisnom notom meda i breskve.
ZIMSKI FESTIVAL LEDENOG VINA2
Poseban doživljaj je poseta selu Džordan, koje je okruženo zaleđenim vinogradima i vinarijama, gde možete saznati i kako se pravi ova vrsta vina, kao i druge zanimljive priče koje stari vinari rado dele sa turistima.
ZIMSKI FESTIVAL LEDENOG VINA3
Selo se tokom Festivala pretvara u galeriju na otvorenom – ulice se ukrašavaju skulpturama od leda i raznobojnim svetiljkama, i, naravno, svuda se služi vino.

Tekst: Marina Manga