Naslovna / Čuvari zdravlja / Kako da rešite problem opadanja kose u menopauzi
TRETMAN KOJI JAČA DLAKU
Kako da rešite problem opadanja kose u menopauzi TRETMAN KOJI JAČA DLAKU

Kako da rešite problem opadanja kose u menopauzi
TRETMAN KOJI JAČA DLAKU

Sama reč „menopauza“ danas i te kako ima negativnu konotaciju. To znaju sve žene koje se svakodnevno susreću sa osećajem straha i stida zato što proživljaju potpuno prirodne promene. Ali, na ovaj period treba gledati potpuno drugačije

Na period menopauze treba gledati kao na novo poglavlje života koje donosi samospoznaju kao krunu zrelosti i iskustva. To je prava prilika da ispunite sebi istinske želje koje su dugo čekale na ostvarenje zbog karijere, porodičnih obaveza i društvenih obzira.
Zbog toga i problem kao što je opadanje kose ne treba da deluje kao nerešiv jer on jeste – rešiv.
– Nikada neću zaboraviti pogled svoje pacijentkinje kada sam joj saopštio da smo uspeli da probudimo njene folikule i da je kosa konačno počela da raste. Njenoj sreći nije bilo kraja, priseća se dr Nenad Stanković.

Korišćenje sopstvenih resursa. Jasno je da je lepa, zdrava i negovana kosa izraz stila i da je ženama veoma važna kao deo sveukupne lepote. Međutim, u menopauzi često dolazi do njenog proređivanja i opadanja usled hormonskog disbalansa. Naime, nagli pad nivoa ESTROGENA dovodi do stagniranja u rastu dlake, kosa postaje suva, lomljiva i bez sjaja. Tačnije, pojačana je osetljivost folikula dlake na dejstvo androgenih hormona. Tada vlasi ulaze u fazu mirovanja i kosa gubi gustinu i kvalitet.
– Tretman sopstvenom krvnom plazmom ostvaruje zavidan uspeh u rešavanju ovog problema jer se vlastitim faktorima jača dlaka. Krvna plazma je veoma značajna jer sadrži puno trombocita i faktora rasta koji obnavljaju folikule, čak i na onom mestu gde se oni golim okom ne vide. Ona se ubrizgava u kožu glave čime se podstiče RAST KOSE bez mogućnosti pojave alergijske reakcije jer se koriste sopstveni resursi, otkriva dr Stanković iz Estetskog centra „Estera“.

Važna je podrška dragih ljudi. Opadanje kose je neretko bolno iskustvo za žene kojima je u ovom periodu izuzetno važna podrška porodice i prijatelja. Vedar stav, pozitivno razmišljanje i dostignuća estetske medicine mogu vratiti osmeh na lice ženama koje posustale u iznalaženju rešenja za svoj problem. Suština je da su propratne reakcije organizma na hormonsku neravnotežu PROLAZNE i da se njima ne treba previše opterećivati, već fokus staviti na nešto lepo i spremno očekivati još životnih zadovoljstava. Kada uspostavite kontakt sa svojim unutrašnjim bićem i zavolite sebe sa svim svojim vrlinama i manama, možete razumeti prirodu koja samo obavlja svoje zadatke. A vaš zadatak je da budete srećni i zadovoljni u sopstvenoj koži.
Niko nije rekao da je to lako, zato treba početi još danas. Jer, ako ne danas – kada?

Tekst: Ivana Gavrilović Stanković