Naslovna / Putovanja / Nešto drugačije / Najlepša antistres mesta na svetu
BIĆA PRED KOJIMA ZASTAJE DAH
Najlepša antistres mesta na svetu BIĆA PRED KOJIMA ZASTAJE DAH

Najlepša antistres mesta na svetu
BIĆA PRED KOJIMA ZASTAJE DAH

Živimo u prostorima u kojima imamo malo dodira sa prirodom, a i kada ga imamo, ograničeni smo na određeni biljni i životinjski svet. Naša planeta je velika da bismo je celu upoznali, i bogata bićima koja je dele sa nama ljudima. Evo prilike da upoznamo, bar na fotografijama neka od njih

Ovo su stanovnici „Tropikarium parka“ u letovalištu Lido di Jesolo, u Italiji. Zapravo, samo jedan, manji broj, jer u ovom parku je više od 400 vrsta živih bića. U ogromnom zdanju žive u 3 odvojena prostora, zavisno od vrste kojoj pripadaju.

Park čine sam tropikarijum, akvarijumi i prostor gde su predatori. Životinje iz raznih krajeva sveta, i kao što ime parka ukazuje, mahom iz tropskih krajeva, udaljenih prostranstava. To su životinje za koje smo čuli, viđali ih u zoološkim vrtovima, gledali na televiziji, ali poseta ovom parku je prilika da ih vidimo i izbliza.
Da, neke izgledaju zastražujuće, znamo da su opasne po ljude i da nema staklenog zida između nas i njih, sigurno nam u susretu s njima ne bi bilo svejedno.