Tropikarium

Najlepša antistres mesta na svetu
BIĆA PRED KOJIMA ZASTAJE DAH

Živimo u prostorima u kojima imamo malo dodira sa prirodom, a i kada ga imamo, ograničeni smo na određeni biljni i životinjski svet. Naša planeta je velika da bismo je celu upoznali, i bogata bićima koja je dele sa nama ljudima. Evo prilike da upoznamo, bar na fotografijama neka od njih


Ovo su stanovnici „Tropikarium parka“ u letovalištu Lido di Jesolo, u Italiji. Zapravo, samo jedan, manji broj, jer u ovom parku je više od 400 vrsta živih bića. U ogromnom zdanju žive u 3 odvojena prostora, zavisno od vrste kojoj pripadaju.


Park čine sam tropikarijum, akvarijumi i prostor gde su predatori. Životinje iz raznih krajeva sveta, i kao što ime parka ukazuje, mahom iz tropskih krajeva, udaljenih prostranstava. To su životinje za koje smo čuli, viđali ih u zoološkim vrtovima, gledali na televiziji, ali poseta ovom parku je prilika da ih vidimo i izbliza.
Da, neke izgledaju zastražujuće, znamo da su opasne po ljude i da nema staklenog zida između nas i njih, sigurno nam u susretu s njima ne bi bilo svejedno.

Pages: 1 2