Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kolumna
DOBAR SEKS NEMA CENU
Kolumna DOBAR SEKS NEMA CENU

Kolumna
DOBAR SEKS NEMA CENU

Jeste li se nekada pitali – šta je to kombinacija, šema i po čemu se razlikuju ti ljubavni izleti od onog starog izanđalog izraza – švaleracija? Samo po tome – iz kog polaznog statusa krećete. Ako ste zauzeti, pa idete u komšijsko dvorište da vidite šta ima na trešnji, onda je to drugačije, nego kada ste oboje slobodni, pa se tako srećete povremeno kad ne znate šta ćete od sebe

Otkako je postalo sramota biti neurban, novo doba donelo je i nove trendove te tako danas mladić i devojka mogu biti oboje singl, ali mogu imati prijatelja s povlasticama, mogu biti u nekoj šemi, kombinaciji ili već kako se sve to može nazvati. Uglavnom je u središtu – seks. Sad mi možemo da vičemo da nije šija nego vrat, ali gde se seks redovno ponavlja to NEŠTO jeste. I angažuje oboje.
Samo što takve priče moraju da okupe dva igrača potpuno istih shvatanja. Jer ako jedan traži ljubav, a drugi samo strast, jedan će biti povređen. Koliko god da biti povređen nije nimalo IN i o tome se ne priča.

Nego, da se mi vratimo na staru dobru ljubav. Zašto nam je teško da se opustimo i prepustimo. I zašto je danas ljubav ozbiljna kombinatorika. Ili šema kao iz Burde, pa ko se snađe možda i skroji nešto po svojoj meri. I molim vas, ako ikako možemo da preskočimo ono toliko puta ponovljeno da nikakvog smisla nema – da se muškarci plaše jakih žena. Jer mi od toga malo muka. Dobro, mnogo mi je muka. Ljubav nije igra za slabe, jake, sklone kalkulisanju. Nego za iskrene i ljude s dušom. I tačka. Ko što perverzan ne može biti neko ko je ograničen, tako isto ni ljubav ne može osetiti onaj ko ne ume da je pruži. Ajmo dalje.

Sad svaka ljubav ima svoju cenu. Negde se plaća novcem, negde živcima, negde trampom. To me podseti na priču moje tetke, koju sretoh na slavi nedavno. Kaže, našla njena komšinica tipa i sad je on s njom zbog njenog novca. Pa nije sigurno zbog lepote, kad komšinica gazi sedmu deceniju! Ali pohvali se komšinica da ona ima redovan seks i da to nema cenu, pa neka je i zbog para i zbog kuće i zbog čega god hoće. Ona je svoju ljubav svesno kupila, jer je dobila šta je tražila.

Iako je realno najjeftinije ono što novcem kupiš, ima situacija gde te neka kombinacija živaca košta. Hoće li da se javi, neće da se javi. Šta je značilo ovo ili ono, do tačke kada shvatiš da je sve to precenjeno i da se i bez ljubavi realno može. Ne može se bez vode i hrane dugo, na sve ostalo se navikneš. Teška srca, ali navikneš. Bez seksa ide malo teže, ali nauče mečku da igra a ne čoveka da se prilagođava u datim okolnostima.

Šema bi bila nešto što eto tako radi. Kad oboje stignu, pa se sretnu – pa se dohvate.

I kombinacije i šeme propadaju kada se jedan zaljubi, to da znate. Jer ono je počelo kao dobra varijanta, padne u vodu, kada prestane da bude varijanta. I šta god da odlučite da vam bude zanimacija ovog leta, imajte u vidu da će vas ljubav zgrabiti kada se najmanje nadate. Bez obzira da li ste je planirali ili niste. Budite hrabri da se prepustite, ne kalkulišite i ne smišljajte izgovore da je oterate.
Jer ljubav zaista ne bira da li ste spremni, samo se desi.
Sad što se do ljubavi nekad stiže preko seksa, kombinacije, šeme ili čega god…bitno da je stigla, nećemo da joj gledamo u pasoš i pitamo kako.

Piše: Ivana Đorđević