plava_voda

Magična plava voda
LEČENJE EMOTIVNIH BLOKADA

Iako su poznata brojna svojstva vode koja je izvor našeg života i bez koje on ne bi ni bio moguć, svaka nova informacija o njenoj moći nas samo još više fascinira. U ovom tekstu je reč o solarnoj plavoj vodi za koju je šira svetska javnost saznala nakon objavljivanja knjige Nulte granice

Sigurno su svima poznati snimci vode japanskog naučnika Masaru Emoto, koji je ispitivao kako se voda “ponaša” kada se izloži različitim uticajima. Neverovatni snimci prelepih kristala vode kada joj se pušta klasična muzika obišli su ceo svet. Nema sumnje da voda prenosi vibracije, energiju, ume da stvara kristale, boje i da ima određene frekvencije. Međutim, neverovatna svojstva takozvane plave solarne vode, posebno u čišćenju duboko negativnih podsvesnih programa postala su poznata široj javnosti nakon objavljivanja knjige Nulte granice – Zero Limits, dr Džoa Vitale i dr Hev Lena (dr. Joe Vitale and dr. Ihaleakala Hew Len).

Povratak na nulu. Plava solarna voda leči emocionalne rane i blokade koje stalno ponavljamo, izvlači ih na površinu, a zatim “otpušta” i na taj način pomaže nam da se vratimo na nulu, kako kažu autori knjige, da očistimo svoje misli od svih negativnosti i krenemo iz početka. Ona je i jedan od alata Ho’oponopono, drevne havajske tehnike isceljenja. Izuzetno je ukusna i mogu da je konzumiraju svi jer otklanja negativne misli i čini ljude pozitivnim.
Može lako da se napravi i da se koristi za lično pročišćenje i isceljenje.

Lekovita plava voda. Potrebna vam je samo staklena flaša plave boje sa čepom koji nije od metala. Kada je napunite vodom (sa česme), treba je držati na suncu najviše dvanaest sati. Nakon toga možete da je pijete koliko hoćete, količina uopšte nije ograničena. Takođe, možete da pomešate jednu kap sa drugom vodom i dobićete isti efekat. Voda može da se koristi i za kuvanje, zalivanje cveća, kao osveživač prostorija… Plava boja deluje smirujuće na ljude i zbog toga plava voda ima isti efekat na ljude, posebno kada je aktivirana uz pomoć sunčane energije.

Naučno priznat uticaj. Plava je boja pete ili grlene čakre, tzv. centra moći (Vishuddha). Ova čakra je izuzetno važan put kroz koji energija iz viših energetskih centara može da pređe na niži, i obrnuto. Samo onda kada je potpuno čista i otvorena, možemo da stignemo do viših stanja svesti. Sve bolesti su povezane sa petom čakrom, jer je ona uključena u svaki segment života.
I naučno je dokazano da plava boja ima izuzetno jak uticaj na naš mozak, na donošenje odluka i ponašanja. Jedna teorija o takvom delovanju plave boje je da ona sama ima opipljiv, biološki efekat na hemiju našeg mozga. Kada su oči, npr. izložene određenoj boji svetlosti, čak i ako je oko “bolesno”, boja utiče na žlezdu koja proizvodi melatonin, što stvara lančanu reakciju koja podiže raspoloženje i smiruje emocije.
Svi se dobro osećamo i kada nas “zagrli” plavo nebo bez oblaka ili kada nam vidokrug zauzme horizont morskog plavetnila. A to je najbolji dokaz koliko plava boja može da promeni vibraciju naših emocija i učini da život posmatramo iz drugog, pozitivnijeg ugla.

Tekst: Anđelika Rosić