AMORE

Kad vam se svet okrene naglavačke
AMORE, PRIJATELJU, ODLOŽI STRELU!

Postoje muškarci koje valja sresti. I one koji vam svet okrenu naglavačke. Što je najgore, ne zato što vas ne vole, nego što ne znaju šta bi s vama

Otkako je u statusu slobodnog umetnika, ponude joj stižu sa svih strana. Ako me razumete. Ona se jedno dvaput debelo opekla i sva je prilika da je Amorova strela dugo pogađati neće.
Skoro je jednom čoveku rekla doslovce – vidi prijatelju, našao si me u pogrešno vreme. Mogu da ti ispričam i početak i kraj, jer me do te mere mrzi da se muvam s tobom.

A onda mi objasni da je toliko HAVARISANA, da više nema snage ni da pati, ni da ljubaviše.
Inače, poslednji istaknuti umetnik toliko je uspeo da je povredi, da se mesecima nije oporavljala. Ono – niti jede, niti spava. A ide na posao, svi je znaju kao veselu i svaki dan odglumi – do maksimuma. Da ne vide drugi, koliko je polupana.
– Možda da probaš s nekim drugim, ono kao malo se zanimate, da zaboraviš. Da razbiješ maler.
Ma ženo, mene to ne zanima, iseče me.

I ako još jednom čujem “možeš da imaš koga god želiš”, tačno ću dići ruku na sebe. Mogu da imam kog god hoću, ali ne želim. Jednostavno, ako je trebalo da naučim ljubav, evo SERTIFIKAT. Naučila, ali ja se tim poslom baviti neću. I zato, Amore, odloži tu strelu i sedi da popijemo da ne bude da si džabe dolazio. Gađaj nekog ko ima više snova i manje pameti.
Vidim, odneo đavo šalu. Kako je moguće da nju tako energičnu neko toliko protrese da joj poruši sve? Zapela za njega k’o da joj je vrana mozak popila.

Ne kapiraš, ja bre ni sex ne mogu da imam ko žena. Posle njega to jednostavno nije to, izgovori tačno k’o presudu samoj sebi.
Dobro bre, jel’ taj ima krunu na glavi i kakva ČUDA pravi u krevetu? Da čujem i to, pa da konačno skontam šta ti je uradio.
Nema on krunu, ali sam se ja osećala kao kraljica.

Tekst: Ivana Đorđević
Foto: Goran Zlatković, Fabrika fotografa