Aleksandra Ivanović MOJI ELIKSIRI ZA SREĆAN ŽIVOT

Aleksandra Ivanović
MOJI ELIKSIRI ZA SREĆAN ŽIVOT

U Radio Televiziji Srbije počela je da radi pre 21. godinu, nakon što je izabrana na konkursu za koji ju je prijavila mama. Do tog trenutka, o ovakvom načinu života nije ni razmišljala. No, posao u Informatvnom programu RTS-a promenio je njen život u potpunosti, ali ne i njenu suštinu

Aleksandra Ivanović je danas urednik i voditelj na Televiziji Pink. To TV lice koje gledamo više od dve decenije nije ono što Aleksandra Ivanović zaista i jeste. Ovaj tekst će vas upoznati sa pravom Sandrom, ženom koja zrači prirodnošću, pozitivnom energijom, čistom ljubavlju. Ženom koja nikada ništa nikome ne zamera, ne prenosi tračeve i skandalozne priče, ne žali se, ne kuka. Živi samo svoj život, na način koji se njoj sviđa. Teži IZOBILJU DUŠE, koju smatra jedinom pravom vrednošću.
– U nama je i raj i pakao, kom se carstvu privoliš, tako će ti biti. Trudim se da živim čiste duše, da budem čista sama pred sobom. Ne volim nametnute društvene norme, i pitanja tipa – koliko zarađuješ, da li si udata, imaš li decu? Svako sam treba da izabere kako će živeti. Ljudi prodaju dušu đavolu, uđu u vrzino kolo sa nametnutim vrednostima i nisu zaista svoji i srećni. Ja za sebe želim drugačije.

Biram radost. Aleksandra zato bira da se raduje. I veruje. I voli.
– Sreća, radost, ljubav, vera – to je ono što je za mene eliksir. Svaki dan čim otvoriš oči, umesto da brineš treba sebi da kažeš: Dobro došla ja sama sebi još jedan dan! Moramo da se oslobodimo negativnih stavova, i pogleda na ljude i događaje oko nas. Svi smo opterećeni novcem, tuđim nervozama, našim nevoljama, hoćemo li moći da platimo račune, da li ćemo upasti u saobraćajnu gužvu, stići sve što smo isplanirali. Čitav život je jedan veliki stres. Jedino što možemo da uradimo je da izaberemo kako da gledamo i na taj dan i na ceo život. Hoćemo li da izaberemo da se stresiramo ili radujemo?

1

Ponosna na svoj stil i – stav

Ne dam da mi nameću ukus. Godinama ju je mama učila da se ne nervira zbog onoga što ne može promeniti i što ne zavisi od nje, jer sebi tako stavljamo samo još više tereta na leđa. Ne da ne primećuje šta se dešava, već sačuva svoju dušu. Tako danas Aleksandra misli da je dobro kada se čovek duhovno probudi, počne da se bavi sobom, svojim umom i dušom.
– Na žalost, živimo u materijalnom društvu, nametnute su nam nenormalne vrednosti, najvažniji nam je novac. Ja ne moram da imam džip, ne znam kakvu odeću, torbu. Ženama je stres kad primete bore i celulit, kao da ih zbog toga treba razapeti! Mene to uopšte ne dodiruje. Trudim se da gradim sebe u potpuno drugom smeru, imam svoj STIL i ono važnije – svoj STAV. Ne dam da mi nameću ukus i trendove, ja sam ta koja biram šta je za mene najbolje. Hoću da me neko voli zbog toga kakva jesam u duši, a ne zbog onoga što vidi, da me voli i nenašminkanu i doteranu, i bolesnu i zdravu, i umornu i punu energije. Mora da voli moje biće. Ne mislim da je sramota imati bore, stomak, ugojiti se. Stvarno me ne zanima ako me neko zato proziva i smeje mi se. To sam ja.

Haljine nošene s ljubavlju. Pokazuje božanstvenu haljinu protkanu i nošenu s ljubavlju, jer to samo za nju šije njena mama. Mama Ljilja zaista je pravi majstor, a posebna vrednost svih njenih kreacija je u tome što njena kći to zaista ceni, voli svaki bod na haljini više od bilo kakvog trenda. Razmišlja da ponešto od maminih veština i sama savlada.

Energijom se puni i boravkom u prirodi, i bukvalno svaki slobodan trenutak koristi za to. Šeta, trči, vozi bicikl.
– Život nije lak ali to nam niko nije ni obećao. Mislim da ne treba ići linijom manjeg otpora, već svojim putem. Niko zaista ne mora da misli i radi kao većina, svako treba da bira najbolje za sebe bez obzira na mišljenje okoline i nametnute vrednosti, završava ovaj razgovor Aleksandra Ivanović, nakon kojeg ćete verovatno shvatiti da je uopšte niste tako zamišljali.

Tekst: Željka Zebić