ŽIVOT TE VOLI

7 puta po 7 dana za 7 promena
ŽIVOT TE VOLI
Lujza Hej i Robert Holden

zivot_te_voliPreporuke koje svakome od nas mogu upotpuniti svakodnevicu i postojanje onako kako želimo. Ponovo dva sjajna autora i predavača zajedno, koja oblast psihologije, duhovnosti i kreativnisti, čine razumljivim i zanimljivim

Robert Holden je pedesetogodišnji psiholog, predavač i autor knjiga koji podstiče auditorijum na promene, razvijanje dara ljubavi i sreće. Jedan je od saradnika kompanije „Hej Haus“, koju vodi Lujza Hej, žena koju uvažavaju milioni čitalaca i sledbenika, spremni da rade na LIČNOM RAZVOJU I SAMOIZLEČENJU, i duše i tela.
„Život te voli!“ je u stvari jedna od primarnih afirmacija gospođe Hej, od koje proizilaze ostale. Jer, najvažnije što treba da naučimo je – da volimo sebe. Sebe i život. Kada razvijamo te dve ljubavi, shvatamo da i život voli nas.

A kako da zavolimo i sebe i život, pa kroz te ljubavi postignemo ono što želimo? Hej i Holden uvode nas kroz 7 poglavlja u razloge i pojašnjenja za 7 važnih odluka i promena, uz 7 duhovnih vežbi (na kraju svakog poglavlja po jedna), i zamislite, za svaku savetuju da je radimo 7 dana! O čemu je reč?

1. OGLEDALO, IZGLEDA ŠAŠAVO ALI DELUJE. Mnogima jeste teško da se obraćaju svoj odrazu u ogledalu, a tek da ga poljube! Ali, kažu autori, sve je to povezano sa našim strahom da ne zaslužujemo ljubav, time što smo se odrastanjem udaljili od sebe, i sada verujemo da nismo: dobri, pametni, lepi, uspešni… Naš ODRAZ u ogledalu, to je ono što mislimo o sebi. Kada promenimo misli o nama samima, promenićemo i sve drugo u životu. Ili će se, kao čudom, promeniti samo. Ako volimo sebe i drugi nas (uglavnom) vole, ako sebe ne volimo, takve emocije i primamo. Zato, ponavljajte sebi: Ja zaslužujem ljubav! Život me voli! Danas dozvoljavam životu da me voli!

2. AFIRMIŠITE SVOJ ŽIVOT. Promenite način razmišljanja i ugao posmatranja. Da li je probušena guma razlog za glavobolju, pita nas Holden. Ne dozvolite da celog života mislite da nešto nije za vas, da niste ZASLUŽNI, spremni, sve do dana kad shvatite da više nemate vremena i mogućnosti. Vi ste mislioci vaših misli, birajte šta mislite. Samo vi imate pravo na to, i važno je da to shvatite.

3. PRATITE SVOJU RADOST. „Život te voli – to ne podrazumeva da idete svojim putem, već da siđete sa svog puta“, kaže Lujza Hej. Slušajte svoj unutrašnji glas, i saznaćete sve što želite. Mudrost se ne uči, svi smo je rođenjem dobili. Samo treba da naučimo da VERUJEMO tom našem unutrašnjem glasu, da budemo svesni da nas život voli, da nas Univerzum voli. Da se ne trudimo da se uklapamo, ugađamo drugima, budemo normalni. Jer, kažu autori, nismo došli na ovaj svet da bismo bili takvi, biti normalan ne znači pratiti svoju radost. Treba da naučimo da kažemo „da“, budemo SPREMNI da nešto uradimo, imamo otvoreni um, uživamo u putovanju a ne postizanju cilja, budemo prisutni u našim životima. Razmislite šta ne želite, ali kako to nije dovoljno, razmislite i zapišite šta želite, izrazite svoje srce i dušu. Izrazite svoj radost, pratite čemu treba da kažete „da“.

SL 1 zivot te voli
Opraštanjem se oslobađamo strahova, besa, svega što nije ljubav

4. OPROSTITE PROŠLOSTI. „Dokle god verujete da niste dovoljno vredni i dokle god okrivljujete sebe za nešto, zarobljeni ste u priči koja nikome ne donosi ništa dobro“, poručuje Lujza. Osećaj krivice podseća da nismo usklađeni sa svojom pravom prirodom. A krivica se leči – OPRAŠTANJEM. Treba zato da zavolimo prvo svoje unutrašnje dete, ponovo pronađemo svoju nevinost i oslobodimo se samoosuđivanja. Ne treba da tražimo ljubav van nas, već u nama. Treba da oprostimo prvo sebi, zatim roditeljima, pa ostalima. Opraštanjem se oslobađamo strahova, besa, svega što nije ljubav, prošlosti. Opraštanjem učimo da bol neće proći ako o njemu razmišljamo, uči da iz iskustva izvučemo najbolje za nas, i izlečimo. Sve što je potrebno je – naša SPREMNOST da oprostimo.

Pages: 1 2