Pozorište kao savršen antistres na kraju dana IDEALNA KOLIČINA SMEHA Ustanova kulture Vuk Karadžić

Pozorište kao savršen antistres na kraju dana
IDEALNA KOLIČINA SMEHA
Ustanova kulture Vuk Karadžić

Krajem januara na sceni Aleksandar Popović u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ u Beogradu odigrana je premijerno pozorišna predstava „Gospodin poslanik“. Do kraja sezone je možete i vi pogledati u tom prostoru. Evo i zašto savetujemo da to i uradite.

Šta danas očekujemo kada odemo u pozorište? Biću lična i reći da mi više prija smeh nego teške teme, da volim da se i danima kasnije nasmejem detaljima kojih se setim. Očekujem dobro postavljenu predstavu, dobre glumce, DOBRU ENERGIJU. Posebno ako je reč o novim tekstovima. Da se situacije iz naše realnosti fino naglase tako da nikoga ne vređaju, a dovoljno da im se nasmejemo. E, za mene, ova predstava je baš takva.
Ako ste gledali predstavu „Ljubavnici“ treba da znate da je ovo zapravo njen nastavak, drugi deo koji „živi“ samostalno. Dakle, „Gospodina poslanika“ možete pratiti i ako prvi deo uopšte niste gledali.

Na sceni se upoznajemo sa Borom, narodnim poslanikom (Marko Živić) koji je oženjen crnogorskom manekenkom Hristinom (Staša Radulović). Tu je i služavka Kristina, koju je Bora doveo u Beograd iz Čajetine (Katarina Marković) i koja nije baš spremna da se vrati u rodni kraj. Zaplet nastaje kada zaljubljivom poslaniku koleginica iz skupštine, ljubavnica iz opozicije, mađarica Erika (Bojana Grabović) javlja da dolazi kod njega. Gde je smestiti pored žene za koju ne zna? Istovremeno, njegova supruga sprema se da ga prevari sa fitnes instruktorom (Saša Joksimović). I ne samo u isto vreme već i na istom mestu, u njihovom stanu! Shvativši da će morati da se vrati na selo ako taj brak propadne, služavka rešava situaciju. Naravno, uz mnogo smeha u publici.

Produkcijska kuća „Prizor“ i reditelj i autor predstave, Rade Vukotić, predstavom „Gospodin poslanik“ ne podsmevaju se vremenu u kojem živimo, više neke česte pojave čine smešnim. Da li je ono što se dešava na sceni moguće i u životu? Verovatno, ali to nije bitno. Da li se već desilo? Nevažno. Njihova površnost u nameri da ostvare cilj je više simpatična nego za osudu.
Predstava ne otvara teška pitanja, nikoga ne vređa, glumačka podela je pun pogodak, što se mene tiče posebno kada je reč o Marku Živiću i Katarini Marković. U skoro svakom trenutku imate razloga da se nasmejate, zabavite i tako korisno provedete veče. Preporučujemo da uživate u lakoći igre i odličnoj režiji, a naravno i u svim ostalim elementima predstave koja je na putu da postane jedna od najgledanijih.