4 praktična načina Kako da se oslobodite negativne energije

4 praktična načina
Kako da se oslobodite negativne energije

Da li ste ikada plakali bez ikakvog razloga ili se emotivno uznemirili a da niste znali zbog čega? Razlog za to može da bude dvojak: pravi razlog postoji ali vi izbegavate da to priznate ili ste osetljivi na energiju oko vas.

Sve ima svoju vibraciju i frekvenciju. Na primer, kada je reč o različitim emocijama, one mogu podići ili smanjiti vašu  vibraciju i uticati na to kakvu energiju emitujete oko sebe. Istraživači sa HeartMath Instituta su uspeli da to i naučno dokažu, jer su pokazali da pozitivne emocije stvaraju fiziološke benefite u vašem telu a negativne emocije imaju, naravno, suprotan efekat.

Veći deo istraživanja u HeartMath-u se, u stvari, odnosi na srce. Njihovi rezultati pokazuju da elektromagnetno polje koje se emituje iz ljudskog srca može da se meri, kao i da menjanjem naših emocija, možemo da promenimo i informacije koje su kodirane u magnetnim poljima koje srce zrači. Srce ima sistem neurona sa kratkoročnim i dugoročnim sećanjem i kada se srčani signali šalju u mozak, oni utiču na naše emotivno iskustvo. U stvari, u HeartMath-u su dokazali da pozitivna razmišljanja mogu da pojačaju vaš imunološki sistem.

Ako ste primetili da ste posebno osetljivi na negativnu energiju oko vas i da ona remeti vaš život, evo nekoliko stvari koje možete da uradite:

Energetska zaštita

Sve što treba da uradite je da zamislite belu svetlost (ili neku drugu specifičnu boju koja ima odsjaj, kao da zrači), oko vas, kako biste „zaštitili“ svoje telo od bilo kakvih spoljnih energija.

Međutim, ako se energetski štitite od negativnosti za koje mislite da dolaze od drugih ljudi, to može biti dobra prilika da pogledate i unutar sebe. Zašto doživljavate te osobe kao negativne? Pošto smo svi, bar u izvesnoj meri, odraz jedni drugih, ako određenu osobu doživljavamo kao negativnu, možda je to osobina koja je u nama samima.

Takođe je važno napomenuti da će ti energetski štitovi iziskiivati od vas da trošite mnogo više energije kako bi funkcionisali. A ako svesno razmišljate o stvaranju i održavanju ovog polja, onda ne možete biti u potpunosti prisutni u realnosti. Iako je ovo odlična zaštita, treba uzeti u obzir i druge opcije jer vam neće uvek biti lako da održavate zaštitni štit.

sl1

Sečenje emocionalnih kablova

Postoje takozvani „emocionalni kablovi“ koji su vezani za vas, a nastali su zbog nekih specifičnih događaja, trauma, prenosa energije sa drugih ljudi, itd. Ovi kablovi nisu uvek negativni; na primer, pozitivni kablovi se mogu naći kada si zaljubljen, kad vaš partner želi najbolje za vas…

Reiki iscelitelj Katarina Varga savetuje da kad god osećate uspostavljenje emocionalnog kabla, možete da ga se oslobodite tako što ćete fizički da ga povlačite sa sebe. Naime, zamislite ovaj kabl kao da je stvaran i rukama ga skidajte, kao da vučete konopac, a zatim vizualizujte kao da izlazi iz vašeg tela.