Naslovna / Otvoreni um / 8 koraka koji vas transformišu kroz lični razvoj
Kako da budete najproduktivnija verzija sebe
8 koraka koji vas transformišu kroz lični razvoj Kako da budete najproduktivnija verzija sebe

8 koraka koji vas transformišu kroz lični razvoj
Kako da budete najproduktivnija verzija sebe

Namera je najsigurniji i najproduktivniji korak uz koji ćete uživati u sadašnjosti i „posejati seme“ za ugodnu sutrašnjicu. Nisu u pitanju frustrirajuća očekivanja koja vas mogu dovesti do razočaravajućih momenata, već ciljevi i prioriteti koje držite u „vodećem delu“ svog uma. Oni pomažu da se suzbiju neproduktivni obrasci i pružaju prostor za lično uzdizanje. Evo osam osnovnih koraka koji će vam pomoći da živite slobodnije, volite bezuslovno i budete najproduktivnija verzija sebe.

1. Pronađite sopstvenu istinu

Postoje nagoveštaji koji aludiraju na univerzalnu istinu u ​​svim segmentima. Ključ je ipak pronaći sve pravce učenja koji su vam na raspolaganju, ali i razumeti ta saznanja i prilagoditi ih na sopstvenom putu.

Inteligencija ne postaje mudrost dok se uspešno ne primeni u realnim životnim situacijama. 

2. Verujte da je sve moguće 

Postoje stvari ili situacije za koje mislite da su „nemoguće“ sve dok ne preispitate svaku opciju i dođete do tačke na kojoj one postaju „samo“ teško izvodljive. Kada sprovedete taj transfer od “nemogućeg” do “teškog”, situacija poprima sasvim drugačiji smisao. Najpre imate ideju o nečemu a zatim prikupljate više informacija, sve dok se ne postigne cilj. Nakon što se postigne jednom, spremni ste na pokret koji se ponavlja, dok ideja ne uđe u vama blisku kategoriju mogućnosti. Sve što je potrebno je inicijalna kapisla ispunjena verom. Šta je ono za šta verujete da je nemoguće? Zamislite (vizualizujte) situaciju, zatim udaljite tu sliku od sebe i posmatrajte je iz svih mogućih uglova. Podelite to sa svojim prijateljima. Uklonite tu strašnu oznaku “nemoguće”. Ako je to nešto što želite, znači da ste ga zamišljali. Ako ste ga zamislili, ono već postoji u beskonačnosti svemira, što znači da svaka vaša želja, san i ideja mogu da se realizuju.

3. Pomozite i drugima

Ako se sve vrti oko vas i vaših potreba, duša će ostati neispunjena i usamljena. Ne morate da budete tu za druge u svakom trenutku. Odvojite vreme kada ste na raspolaganju drugima, kad god možete da pomognete zajednici ili prijatelju. Ne morate da rešavate probleme svetske krize, ali pomozite komšiji ili izgubljenom psu, i stvorićete mnogo pozitivne energije oko sebe. Svako će biti zahvalan za pomoć, a svako je i zaslužuje.

lični razvoj

4. Ispoljite svoju „svetlost“

Svi smo u ovome zajedno. Znam da je ovo lako da se zaboravi na raznim stazama kojima ljudi odluče da se kreću. Ipak, izražavajući svoju pravu ličnost, ljubav i unutrašnju snagu u svakom trenutku, dajete sjajan primer drugima. Ovo će imati značajan uticaj i na vas i na okolinu.