8 koraka koji vas transformišu kroz lični razvoj Kako da budete najproduktivnija verzija sebe

8 koraka koji vas transformišu kroz lični razvoj
Kako da budete najproduktivnija verzija sebe

5. Sve je tačno tamo gde treba da bude 

U haosu oko nas deluje kao najlakše rešenje da pokušamo da „popravimo“ ljude i situacije. Shvatite da smo svi povezani i isprepleteni. Ono što se nama može učiniti kao greška, kod drugog je izraz i primer rasta. Želja za “ispravkom“ aspekata nečijeg života je samo još jedna verzija osuđivanja. Setite se vremena kada ste i vi bili nepravedno osuđeni od osobe ili institucije koja je vašu situaciju jednostavno videla iz drugačijeg ugla, sa ubeđenjem da su njene odluke ispravne. Koliko god vaše namere bile dobre, nemojte biti sigurni da imate i najbolje rešenje.

6. Pronađite izvor kreativnosti u svemu 

Ova namera prati verovanje u višu silu. Ne mora joj se pripisati ime, lik ili rod (neki su odabrali Bog, Univerzum, energija). Lično preferiram naziv kombinovana svesnost koja udiše životnu energiju beskraja. Vidim sebe u drugima, majku u meni, moju buduću decu u svojim prijateljima. Pronađite tu zajedničku vezu ka životu i to će vam olakšati sposobnost da volite i lako izražavate ljubav.

lični razvoj

7. Pratite i razvijajte svoje strasti 

Ako ne prepoznajete taj tračak strasti koji vas „vozi“ kroz dan, vaš momentalni cilj je da pronađete bar jedan! Ako radite samo radi preživljavanja, menja se način na koji posmatrate svoju snagu, slabosti i karakter. Vidite ih bledo, bez svetlosti. Međutim, ako svoje sposobnosti primenite na određeni cilj ili koncept do koga vam je iskreno stalo, obojićete život sa više ljubavi, energije i mogućnosti.

8. Volite sebe 

Odvojite vreme da zahvalite svom telu zato što je tako sjajno, prilagodljivo i svestrano. Odvojite vreme da shvatite da ste divni i jedinstveni baš takvi kakvi ste. Ako vidite “manu”, promenite je u neku drugu reč, i prihvatite je kao deo vašeg prelepog karaktera. To ne znači da ne treba raditi na sebi, već se sa postojećim resursima kretati u pravcu produktivnosti i lične sreće.

Tekst: Marina Manga
Antistres misao