Bruno Šimleša
VAŽNO JE DA UMEMO DA ŽIVIMO LJUBAV

Bruno Šimleša je 36-godišnji dilomirani sociolog, otac malene Anabele, đaka prvaka, suprug, šarmantni i drugačiji televizijski voditelj i autor. Našu pažnju privukao je kao čovek koji se deceniju i po bavi modernog psihologijom, kao pisac, predavač i učesnik na tribimama

Nedavno je prvi put održao tribinu u Beogradu (odmah potom i Novom Sadu), pre koje je podelo vreme sa ekipom „Antistres vodiča“ u ćaskanju i upoznavanju. Od njegovih osam knjiga u Srbiji je objavljena samo jedna, Ljubavologija. S obzirom da nam ostale za sada nisu dostupne, naš sagovornik nas upoznaje sa svojim spisateljskim počecima.
– Kada sam počeo da pišem nisam imao ideju da će to biti knjiga, hteo sam samo na papir da stavim neke svoje ideje o tome kako funkcionišemo mi, naša psiha, koliko nas u tome određuje društvo a koliko mi sami moramo da određujemo uslove svog života. I za tu moju prvu knjigu, Sudbina duše, mislio sam da je izvrsna, međutim, svi izdavači su me odbili. To nije bila knjiga koja nudi tri jednostavna rešenja u tri jednostavna koraka, i kao takva, smatrali su da nema publiku. No, opet je doživela nekoliko izdanja, pa sa objavljivanjem sledeće više nije bilo nikakvih problema. Do sada, moje knjige prodate su u 50-60 hiljada primeraka, najviše u Hrvatskoj, ali i na celom prostoru ex YU.

Pisac u duši. Bruno se najviše bavi temom „ljubavi“, ali ne samo onom „romantičnom“, već prema svemu i svima. Sam njome zrači i na prvi pogled jasno je da beskrajno uživa u tome. Kaže da ne zavisi ni od jednog posla kojim se bavi, te da ga privlače razne stvari u životu, ali i da je u osnovi – pisac.
– Obožavam sve što mi dolazi u vezi sa pisanjem. I promocije, i predavanja, i sastanke „jedan na jedan“ s ljudima, dakle sve što je vezano na bilo koji način sa pokušajima da iskoristimo bolje naše potencijale. Bez obzira što sam već 15 godina u tome i dalje ponizno prilazim toj ulozi.

Stalno nešto novo. S osmehom koji ne skida lica naš sagovornik svakim gestom pokazuje da zaista voli ono što radi, bez obzira kom se mediju, kako kaže, daje. Sada radi na TV HRT jednom nedeljno, što mu ostavlja prostora da se oproba i u drugim, novim oblastima.
Volim nove izazove, volim da se oprobam u raznim medijima da vidim kako ja takav kakav jesam mogu da funkcionišem u njima. Imam onaj period kada mi dođe ono: Pa zašto stalno krećem u nešto novo!? Ali to traje samo 5 ili 15 minuta, nakon toga uđem u taj novi svet, sviđa mi se da učim neke nove stvari, napredujem, razvijam se. Uživam u izazovima, a sve to je prirodni nastavak onoga što zapravo jesam.

srca
Večita tema „ljubav“ preovlađuje u Brunovim knjigama, ali ne samo ona romantična, jer po njegovim rečima i druge su podjednako važne

Pages: 1 2