Naslovna / Putovanja / Nešto drugačije / Najlepša antistres mesta na svetu
ČAROBNA PLANINA U ČILEU
Najlepša antistres mesta na svetu ČAROBNA PLANINA U ČILEU

Najlepša antistres mesta na svetu
ČAROBNA PLANINA U ČILEU

Hobit i Evoks ulaze u bar… Neverovatan prizor koji vas očekuje u hotelu Čarobna planina (La Montaña Mágica). I to nije sve. Izgled hotela takođe ostavlja bez daha – izgrađen je u obliku vulkana, sa čijeg vrha, umesto lave, teče voda. Zidovi su prekriveni mahovinom i vinovom lozom, tako da građevina ne odudara od šumskog ambijenta

Ovaj hotel sa četiri zvezdice nalazi se na jugu Čilea, u centralnom delu šume od 200 hiljada hektara. Izgleda kao mesto koje bi plavi narod iz Avatara izabrao kao idealno boravište za odmor. Do hotela se može dođi isključivo pešice, a do samog ulaza se stiže preko drvenog mosta koji se blago ljulja.
antistres_hotel_unutra
U hotelu je na raspolaganju 13 komfornih soba, igraonica, čitaonica, restoran, bar i sauna. Što se tiče dodatnih aktivnosti, u ponudi su skijanje i snoubording (tokom zime), jahanje, jedrenje, kao i organizovano putovanje do Huilo Huilo vodopada.
najmanji_jelen
Najveći luksuz su ipak prirodna bogatstva skrivena u šumi koja vas okružuje – divlje plaže, reke i lagune, kao i veliki broj raznih vrsta ptica i životinja. Može vam se posrećiti da u blizini ugledate i najmanjeg jelena na svetu, vrstu koja je ovde nastanjena. Najzanimljivije je Hot Spring termalno jezero unutar Pirehueico jezera koje je povezano mostovima.
voda_vulkan_hotel
Na kraju dana, gosti hotela mogu se opustiti u kadama isklesanim od džinovskih stabala, uz umirujuće zvuke vodopada koji se sliva oko njih na spoljnim zidovima hotela.

Tekst: Marina Manga