Petar_Vagic

Petar Vagić
ŠKOLA ZAVOĐENJA ZA MUŠKARCE

Kroz svoju „školu za muškarce“ Petar Vagić pomaže polaznicima da ovladaju veštinama komunikacije, razumeju muško-ženske odnose, razviju harizmu i na taj način postanu privlačniji nežnijem polu

Poslom trenera veština harizme Petar se bavi od 2006. godine. U njegovoj školi – NLP Zavođenje – www.nlpzavodjenje.com, muškarci, između ostalog, uče kako da prepoznaju i prevaziđu faktore koji ih ometaju prilikom uspostavljanja kontakta sa devojkom.
– Stres je svakako na vrhu lestvice nepoželjnih faktora, a prate ga nedostatak samopouzdanja, loše komunikacione veštine, osećaj stida, kao i loša slika o sebi i svojoj vrednosti. Najčešće blokade pod uticajem stresa kod muškaraca su odsustvo ideje o čemu da pričaju ili kako da započnu razgovor na harizmatičan način. To se dešava jer stres blokira kreativnost, a ideje za priču kao da iščile iz glave, tzv. „sindrom praznog ekrana“ – objašnjava Petar.

Da ne pokvarite prvi utisak. Kada u ovakvom stanju muškarac pokuša da uspostavi kontakt sa ženom, na osnovu njegovog ponašanja ona može doneti niz zaključaka koji mu ne idu u prilog. Jedan od njih je da nema samopouzdanja – da ne veruje da je „ista liga“, tj. da zaslužuje tu ženu. – Takav muškarac sigurno nije privlačan ženama – naglašava naš sagovornik.
Ova nepovoljna tumačenja muškarac može izbeći ako je tokom razgovora opušten, društven, pozitivan. Upravo na svojim treninzima Petar polaznicima kroz niz predavanja, tehnika i vežbi prenosi neophodna „zavodnička“ znanja.
– NLP Zavođenje je nastalo proučavanjem muškaraca koji su izuzetno privlačni ženama. Sva ta znanja iz realnih životnih situacija smo prebacili u tehnike i vežbe, kako bi bilo moguće tome naučiti nekoga ko do tada nije bio vešt. Kada tokom treninga muškarac stekne znanje o muško-ženskim odnosima, unapredi svoje veštine harizme i njegovo samopouzdanje se povećava. Sjajan primer je sport. Ko bi imao veći stres ako bi trebalo da odigra teniski meč? Da li neko ko prvi put uzima reket u ruke ili Novak Đoković? Nije teško zaključiti da sa većim samopouzdanjem dolazi i veća opuštenost.

NLP_Zavodjenje
Petrovi polaznici prolaze kroz tehnike kojima uče da zaista slušaju svaku reč koju žena izgovori, da upijaju suptilne signale

Trikovi za “spuštanje” stresa. Kada smo uznemireni naše disanje postaje pliće i ubrzanije. Zbog toga se na Petrovim treninzima rade i vežbe disanja. Osim što osoba generalno postaje opuštenija, ove vežbe su korisne i u samim stresnim situacijama.
– Kada muškarac oseti da njegov nivo stresa raste, savet je da se fokusira na svoje disanje i da ga prilagodi trenutnoj situaciji kako bi se opustio. Ove vežbe su korisne jer ih možete svakodnevno primenjivati i za sve ostale situacije. Pravilno opuštajuće disanje, vremenom postaje navika.
Još jedan trik je posebno važan i mnogi će reći da to treba da bude pravilo za sve, ne samo za polaznike NLP Zavođenja, a to je usmeravanje pažnje tokom razgovora.
– Dve su vrste pažnje. Čovek može da bude fokusiran na nešto unutar sebe ili na nešto izvan sebe. Uznemirenost po pravilu uključuje fokus ka sebi, a tada krene vrtlog misli, preispitivanja i uverenja – „Da li sam dovoljno dobar? Šta ako primeti da nisam opušten? Ma, džaba se ja trudim, provaliće da sam luzer…“ Rešenje je u stavljanju pažnje izvan sebe, tj. na sagovornicu. Moji polaznici prolaze kroz tehnike kojima uče da zaista slušaju svaku reč koju žena izgovori, da upijaju suptilne signale, da slušaju sa idejom da zaista razumeju. Kada je pažnja toliko intenzivno na drugoj osobi, samim tim čovek ne može da bude fokusiran na svoje stresne misli. Naravno, kao i za sve drugo i za ovo je neophodna vežba – kaže Petar.

Vežba za uspeh. Osnovni nivo obuke NLP Zavođenja traje osam trening dana, a za to vreme obradi se veliki broj tehnika i vežbi koje pomažu da muškarac postane spontan, da uvek ima interesantnu temu za priču, unapredi svoje veštine humora, oseća se opušteno i samopouzdano, više se zabavlja tokom razgovora sa ženama i donosi pozitivnu energiju u razgovor. Unapređujući sebe na ovaj način, oni muškarci koji su imali problem sa prilaženjem i inicijalnim kontaktom, već prvog dana treninga tokom iskustvenog dela na terenu, upoznaju više žena nego za nekoliko prethodnih meseci svog života. Oni kojima prilaženje nikad nije ni bilo problem, nauče da više uživaju u razgovoru sa ženama i kako da to iskustvo učine ženama interesantnijim. Ono što svi polaznici nauče je da budu otvoreni, direktni i spontani.

Dame, dajte drugu šansu. Posle priče sa Petrom savet damama bi bio da ne donose preuranjene zaključke o muškarcu koji pokušava da ih zavede. Ako je neki muškarac pod stresom, to može da bude zato što mu se veoma dopadate i razgovor sa vama mu je mnogo važan pa mu to stvara tenziju. A, možda je manje siguran u sebe i stidljiv i treba mu vremena da se malo opusti.
– Šta god da je u pitanju, savetujem damama da imaju strpljenja za muškarca pod stresom, pogotovo ako im se barem nešto u vezi njega dopada. Dajte mu šansu.
Ako zaista želite da učinite dobro nekom muškarcu, pogotovo ako vam je drag (na primer prijatelj ili brat), preporučite mu da dođe na trening NLP Zavođenja. Oslobodiće najbolju i najsamopouzdaniju verziju sebe. Ženska populacija će dobiti jednog više harizmatičnog muškarca koji razume žene – tvrdi Petar.

Tekst: Aleksandra Miljković