Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / 6. avgust od 16 do 17.45
Tema emisije ZA BEOGRAD na TV NAŠA
ŽENE I PREDRASUDE – OKO NJIH I U NJIMA
6. avgust od 16 do 17.45  Tema emisije ZA BEOGRAD na TV NAŠA ŽENE I PREDRASUDE – OKO NJIH I U NJIMA

6. avgust od 16 do 17.45
Tema emisije ZA BEOGRAD na TV NAŠA
ŽENE I PREDRASUDE – OKO NJIH I U NJIMA

Vladaju li i dalje oko nas i u nama pogrešne pretpostavke kada je u pitanju profesija koju su žene izabrale za svoj životni put. Mogu li žene zadovoljiti sve zahteve koje im je okolina nametnula ili su to pak one same učinile. Da li su prestroge prema sebi, da li se ograničavaju i ne dozvoljavaju sebi da izraze stav da im se mnogi zadaci ne dopadaju.
Ovo nije priča o feministkinjama, ovo je iskrena priča o hrabrim, neretko uspešnim, posvećenim ženama koje stvaraju život u Beogradu, brinu o Beograđanima, bore se dok su istovremeno i rastrzane između tananih ženskih osećanja, potreba i velikih zadataka i tereta koje im i društvo, običaji i kultura nameću.

U emisiji Za Beograd na TV NAŠA od 16h danas iskreno govore dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći koja je gotovo 24 časa dnevno dostupna medijima obaveštavajući ih o zdravlju Beograđana, novinar i pisac Jasmina Ana koja u svojim romanima sasvim otvoreno i na ženski način piše i o preljubi, i o rastancima i ludim ljubavima koje žene ponekad dožive i prežive. Čućemo i iskustva žena koje su na rukovodećim pozicijama u institucijama koje brinu o humanitarnom radu i bezbednosti u saobraćaju, kao i kako izgleda borba žena za svoje mesto i poštovanje na muzičkom nebu Srbije.
Otvoreno, iskreno, drugačije. Odgovori na pitanja sa kojima se, povremeno, svi mi susrećemo, a ponekad i ostanemo zatečeni pred njima.
Voditelj emisije Za Beograd je Aleksandra Simić (TV Naša, danas od 16-17.45)