Naslovna / Otvoreni um / 20 jednostavnih načina da se ponovo
ZALJUBITE U SVOJ ŽIVOT
20 jednostavnih načina da se ponovo ZALJUBITE U SVOJ ŽIVOT

20 jednostavnih načina da se ponovo
ZALJUBITE U SVOJ ŽIVOT

Setite se najboljeg perioda svog života. Kako ste izgledali? Šta se razlikovalo? Negde u “šarenilu” životnih iskustava, boje mogu da izgube svoj sjaj. Bez brige… to se dešava većini nas. Evo 20 stvari koje možete da uradite da povratite ljubav ka sebi i svom životu. Upozorenje: Ovi predlozi se lako implementiraju i imaju moć da menjaju vaš pogled na svet!

1. Prošetajte kroz park
Izaberite park u blizini i samo prošetajte. Zvuči kao kliše, ali ova šetnja može uneti proleće u vaše korake. Vratite se lakoći življenja udišući svež vazduh i “ploveći” kroz zelenilo.
1
2. 15 minuta u tišini
Možda malo čudno zvuči… ali vam je stvarno potrebno da odredite svoje vreme za tišinu. Svet oko nas postaje sve glasniji, pa moramo namenski poklanjati našem duhu i telu dnevnu dozu tišine. Počnite tako što ćete naviti tajmer na 15 minuta, tako da ne morate razmišljati o tome kada je vreme da prestanete. Umirite svoje misli i sedite ili lezite u budnom stanju tišine.

3. Jedite dve porcije povrća više nego obično
Svi znamo da se bolje osećamo kada se hranimo zdravo. Zato svom telu dajte podsticaj. Izaberite dan u nedelji kada ćete pojesti više povrća. Držite se dodatnih porcija samo jednom nedeljno, dok se ne prilagodite.

4. Obradujte sebe slatkišima ili grickalicama (bez osećaja krivice)
Uvek postoji i deo nas koji čezne da se upusti u “druženje” sa preslatkim kolačem ili visoko kaloričnim grickalicama. Upravo ste pojeli omiljeni čiz-kejk. Naporno ste radili danas i dozvolili sebi poslasticu. Neka bude posebna. Radite to povremeno i potpuno se prepustite uživanju.