Ruski naučnici otkrili Zvuk zvona uništava viruse

Ruski naučnici otkrili
Zvuk zvona uništava viruse

Na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije u Sant Petersburgu u Rusiji nedavno su objavljeni rezultati zanimljivog istraživanja o značaju molitve, ali i tome kako zvuk zvona može da utiče na viruse

Poznato je da molitva ima veliku snagu i moć. Međutim, ruski naučnici sa Univerziteta u Sant Petersburgu su nedavno i materijalno dokazali da su izlečenja povezana s duhovnošću istinita. Naime, oni su otkrili mnoge telesne i duševne promene koje čovek može da doživi u trenutku molitve, a jedna od njih je potpuna sigurnost i odsustvo stresa. Takvo stanje zabeleženo je samo još kod dece do tri meseca koja se osećaju zaštićena u blizini svoje majke. Sa odrastanjem se ovaj osećaj sigurnosti smanjuje a povećava moždana aktivnost. Kasnije je ovu aktivnost moguće smanjiti samo tokom dubokog sna ili molitve.

Većina bolesti uzrokovana je negativnim situacijama i problemima koje potencira naš um, a koji se tokom molitve povlače, ili čak potpuno nestaju.

Direktor Laboratorije za neuropsihofiziologiju na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije u Sant Petersburgu, Valeri Slezin, kaže da je molitva snažan lek koji reguliše sve procese u ljudskom organizmu i obnavlja strukturu svesti.

Takođe, naučnici tvrde da je dokazano i da zvuk zvona ubija viruse. Možda zbog toga i Deda Mraz najavljuje svoj dolazak zvoneći, kako bi oterao viruse sa svog puta.

Šalu na stranu, Valeri Slezin kaže da su uspeli da dokažu i da se nakon verskih obreda krvni pritisak vernika normalizuje, a sveta vodica menja svojstva izlečenja zavisno od stepena verovanja.
Ovo nisu jedina istraživanja koja su se bavila značajem molitve i duhovnosti ljudi za njihovo zdravlje, što samo potvrđuje sve zastupljenije mišljenje da se ne može lečiti samo određena bolest, već da proces izlečenja obuhvata osobu kao celinu.

Priredila: Natalija Čolović
Antistres misao