Naslovna / Bonus za dušu / Pazite šta mislite, desiće vam se
ZAKON PRIVLAČENJA,
TEMELJI ABRAHAMOVOG UČENJA

Ester i Džeri Hiks
Pazite šta mislite, desiće vam se ZAKON PRIVLAČENJA, TEMELJI ABRAHAMOVOG UČENJA Ester i Džeri Hiks

Pazite šta mislite, desiće vam se
ZAKON PRIVLAČENJA,
TEMELJI ABRAHAMOVOG UČENJA

Ester i Džeri Hiks

zakon privlacenjaAko ne znate koju bi knjigu iz oblasti moderne psihologije trebalo pročitati, možda je to baš ova. Ester i Džeri Hiks napisali su je na osnovu audio zapisa koji su korisnicima dostupni već par decenija na njihovom sajtu. Milioni ljudi su ih koristili sa velikim uspehom u razvoju svog boljeg i srećnijeg ja, života po meri i u najboljem izdanju kakvo žele. Pa, zašto da ne probate i vi?

Koliko su objašnjenja koja daju logična, a tehnike koje predlažu korisne, autori pojašnjavaju u prvim poglavljima, opisujući svoje životne puteve, trenutke i načine promena. Posebno od trenutka kada je gospođa Ester uspostavila jasnu komunikaciju sa Abrahamom, svojim duhovnim vodičem, učiteljem, bićem koje nema fizički oblik. Njena iskustva mogu nam pomoći da i svako od nas upozna svog Abrahama.
No, šta je ono najvažnije što vas čeka u ovoj knjizi? Pojašnjenja kako i zašto pojedine događaje i ljude privlačimo u naše živote. Na koji način to činimo pogrešno, ako želimo ono što smatramo najboljim za nas. Primere iz svakodnevnog života koji potvrđuju način na koji deluje zakon privlačenja. Rešenja kako da ono što želimo privučemo u naše živote.
Ali, najvažnije da shvatimo odnos između sebe i svog unutrašnjeg bića. Zatim, da se upoznamo sa zakonima univerzuma. I na kraju, „prepoznamo totalnog sebe“. Čitajući, vi se upoznajete sa tri večna univerzalna zakona: zakonom privlačenja, veštinom promišljenog stvaranja i umećem dopuštanja.

Zakon privlačenja je osnova svega što doživljavamo, a podrazumeva da sve o čemu mislimo – i privlačimo. Svesno ili nesvesno. Ako mislite da ste siromašni, takvi ćete i biti. Ako razmišljate o bolestima, bićete im izloženi. Čak i ako to nije ono što želite, jer u našem umu i univerzumu „ne“ ne postoji, ostaje samo ono što sledi iza njega. Zato je važno da, čim shvatite šta ne želite odmah u svoje misli prizovete ono suprotno, ono što želite. Što više misli i pažnje usmeravate ka svojoj želji, to je više privlačite. Ukoliko želite da ih zaista i ostvarite, želje treba da prate pozitivne emocije, potreban je rad na sebi, komunikacija sa samim sobom, kontituitet u svemu tome.
Zato nam autori predlažu, uz detaljno objašnjenje, da se svakodnevno bavimo svojom „kreativnom radionicom“. Predlažu i načine na koje se možete menjati i vi i vaše misli, kako da one koje vas vode u za vas negativne situacije promenite, kako da im ne poklanjate pažnju jer ćete time te negativnosti privući još više.

Umeće promišljenog stvaranja vodi nas od želje do umne aktivnosti da se i ostvari. Uči da prepoznamo pozitivne i negativne, odnosno emocije koje prijaju i one koje nam ne prijaju, a koje našu misao prate. Emocija koja nam ne prija jeste kočnica na putu do cilja. A kako da razvijamo samo one pozitivne, i kako da pojmimo odnos između naših misli, izgovorenih reči i onoga što nam se dešava, i kako da menjamo naše saplitače, naša uverenja? To možemo naučiti iz ove knjige.

Zakon dopuštanja nas uči da ne stvaramo naše misli i dela po automatizmu, već da budemo svesni naših osećanja da bismo odabrali smer naših misli. Učimo da tolerisati i dopuštati nemaju isto značenje, jer prvo sobom nosi negativne emocije.
U knjizi se pojašnjava i tehnika razmišljanja u segmentima, u kojoj, krajnje svesno, u jednom danu za svaku narednu situaciju koju očekujete možete stvoriti pozitivne za vas misli i emocije, uz jasno želju. Od buđenja do odlaska na spavanje, da biste privukli u vašu stvarnost što više željenih događaja.
U knjizi je naznačeno da prve rezultate možemo očekivati u periodu od 30 do 60 dana. Ali, između redova se može pričitati da zakon privlačenja ne podrazumeva da jako želite milion dolara na svom računu, sedite i meditirate, radite u svojoj „kreativnoj radionici“ po Abrahamovoj preporuci i čekate. Ne. Ova tehnika priziva pozitivne momente u naše živote a naše je da ih dalje razvijamo, u njima stvaramo i radimo, lakše, konkretnije, bolje. Učimo kako da smanjimo ono što smatramo lošim i što se negativno odražava na naš um i telo, zašto su neki skloni samo dobrim a neki lošim životnim iskustvima, kako ih dovode u u svoje živote mislima. I odnosi se pre svega na postizanje cilja nad ciljevima, koji na žalost često i ne vidimo, a to je – životna radost.
Knjiga „Zakon privlačenja, temelji Abhamovog učenja“ može biti i vaš temelj na koji možete nadograditi neku drugu tehniku ili saznanje iz oblasti moderne psihologije, i tako ostvariti ono što želite i postići ciljeve ka kojima idete.

Preporučila: Željka Zebić