Naslovna / Bonus za dušu / Astrologija i slične priče / Izbor aktivnosti prema danu u nedelji
PLANETARNA ENERGIJA DANA
Izbor aktivnosti prema danu u nedelji PLANETARNA ENERGIJA DANA

Izbor aktivnosti prema danu u nedelji
PLANETARNA ENERGIJA DANA

Koncepcija planetarnih dana jedna je od najstarijih u istoriji astrologije. Ona nam može pomoći da se bolje organizujemo i isplaniramo aktivnosti koje su pogodne za određeni dan u nedelji

Dani u nedelji dobili su nazive po vidljivim planetama u našem Sunčevom sistemu, na šta jasno upućuju njihovi latinski nazivi:
– Dies Lunae (dan Meseca) – ponedeljak
– Dies Martis (dan Marsa) – utorak
– Dies Mercurii (dan Merkura) – sreda
– Dies Lovis (dan Jupitera) – četvrtak
– Dies Veneris (dan Venere) – petak
– Dies Saturni (dan Saturna) – subota
– Dies Solis (dan Sunca) – nedelja

Posmatranje kalendara iz astrološke perspektive, gde svaki dan u nedelji donosi jedinstvenu energiju, omogućava bolje orijentisanje unutar svakodnevnih aktivnosti. Raspoznajući povezanost dana u nedelji i planeta koje ih predstavljaju, astrologija nam pruža čitav niz informacija o karakteristikama dana u sedmici i na taj način nam pomaže pri odabiru prikladnih aktivnosti.

1 ponedeljakPonedeljak – Mesečev dan
Ovaj dan treba posvetiti rutinskim poslovima i svakodnevnim obavezama. S obzirom na nestalnu i promenljivu Mesečevu prirodu, ponedeljkom nije dobro započinjati nešto novo i svi dogovori koji se sklope u danu Meseca biće skloni promenama. S druge strane, dan je idealan za svaki vid promene, bilo da je u pitanju promena posla, plana ili rasporeda nameštaja u kući. Ponedeljak nas podstiče na porodična okupljanja, rešavanje porodičnih, stambenih i emotivnih pitanja. Podrška Univerzuma dolazi i prilikom popravke vodovoda, kuvanja, pripremanja zimnice, krštenja, venčanja, kao i lekarskih pregleda. Mesec predstavlja žensku energiju. Ovo je izuzetno plodan dan i idealan je za planiranje potomstva i proširenje porodice, ali i za baštovanstvo, sadnju cveća, voća, drveća. Mesec simbolizuje čovekovu dušu. Razvijajte je kroz plemenitost, nežnost i saosećajnost.