Naslovna / Bonus za dušu / Sve vrste seksa
Svingeri
Sve vrste seksa Svingeri

Sve vrste seksa
Svingeri

Pozorište je uvek dobar izbor za uspostavljanje balansa, skretanje misli, bistrenje uma ali je često i mesto gde se možete zabaviti, opustiti i slatko smejati. Dakle, lečiti dušu.

Ako predstavu potpiše neko ko se jeste proslavio kao filmski reditelj ali iza sebe ima biografiju koju čini i višedecenijski rad u pozorištu, ako znate da je svestran pa ga ne možemo nazvati „samo“ rediteljem jer između ostalog voli i piše lepo i zanimljivo, pa je to još i neko čije je znanje ogromno, čovek je enkciklopedija na nogama…garantovano ste napravili pametan izbor.

Da, reditelj a ujedno i scenarista predstave koju vam preporučujemo je Milorad Milinković. Jeste, to je „onaj“ iz kviza „Potera“ na RTS-u. Jeste, pevao je, svirao, komponovao. I da, „Mrtav ladan“, „Čitulja za Eskobara“, „Zduhač“… to su njegovi filmovi.

A sada nas čeka u pozorištu sa predstavom „Svingeri“. Premijerno igranom, ne slučajno, na Dan zaljubljenih. Zbunjuje to malo, ljubav i svingeri, s kim doći, sesti u publiku? Reći ćemo vam: s onim s kim vam je lepo da se smejete, nekim ko ume da se opusti 70 minuta, da prati neočekivane situacije, a opet, čini se, tipične.

svingeriProstor u kojem se „Svingeri“ igraju u Beogradu je specifičniji. Reč je o manjoj sali, sceni „Kult“ u Ustanovi kulture „Vuk“. Za one koji ne znaju, publika je znatno bliža i u nivou sa glumcima i manje je sedišta.
Što vam, iskreno, omogućava da se više unesete u pozorišnu priču kao da ste deo nje. Kao da ste na snimanju filma i imate jednu od uloga.
Snimanju dobrog i zanimljivog filma.
O čemu je reč? Nećemo vam baš sve otkriti, reći ćemo da je reč o njih četvoro, bračnom paru i… još dvoje. Dakle, dva para. Znate li šta je – svingeraj? Dakle, ima ih dovoljno. Ima li seksa? Pa, ima, ali možda ne baš onakvog kakav očekujete. Šta sve danas podrazumevamo pod seksom, kad vas neko maltretira, padnete, naravno imate polni odnos, ali i kada nešto pokušavate ali vas sapliću, zatim koriste… znate već i sami.

Mnogi će reći da nam je svaki dan bogat seksom, u raznim oblastima života.
Igra na sceni klizi i tokom premijere kao da su dugo vežbali i mnogo puta je izvodili. Uočljivo je da je scenarista i reditelj Milinković bio vrlo siguran šta radi i to činio s velikim zadovoljstvom.