Neptun u Ribama

Sunce, Mesec, Merkur i Neptun u Ribama
ZARONITE DUBOKO U SEBE

Pomračenje Sunca u Ribama dogodiće se u noći između 8. i 9. marta, što je povoljan period za rad na sebi, dobijanje uvida i korenite promene u životu. Uticaće najviše na svetska dešavanja, kao i na osobe sa Suncem i Mesecom u Ribama oko 18 stepena

Suština ove eklipse je naučiti kako uraditi nešto za sebe, pomoći sebi, umesto da stalno brinemo i pomažemo drugima umesto sebi.
U Ribama se još nalaze i Merkur u konjunkciji sa Neptunom u Ribama što simbolizuje najviši stepen svesti, razmišljanja, intuicije i duboke empatije i često komunikaciju ili posao pred kamerama koji deluje magnetično na publiku.
Nalazi se u horoskopima kreativnih umetnika, glumaca, scenarista, muzičara, plesača, pisaca, ezoterista, učitelja meditacije, joge, iscelitelja i psihoterapeuta.
Neptun se nalazi u svom sedištu u Ribama i daje DOBRE UVIDE, imaginaciju, razumevanje i prihvatanje drugih bez osuđivanja.
Aspekt Merkur/Neptun se nalazi kod hipersenzibilnih i spiritualnih ljudi koji puno rade na sebi i bave se višim temama kao što su smisao života, reinkarnacija, religija, suština zadovoljstva koje se nalazi u nama samima, ako umemo da iskoristimo ovaj aspekt.
Prvi korak za dostizanje Neptuna je prihvatanje sebe i svojih mana, što nam daje mogućnost da i druge ljude prihvatimo i razumemo, jer im samo EMPATIJOM možemo pomoći.
Čovek koji se oseća prihvaćenim dobija samopouzdanje i snagu za svoj lični razvoj. Merkur sa Neptunom nam daje pozitivan način razmišljanja, verovanje u sebe, a samim tim i mogućnost da spiritualno napredujemo u životu.
Postoji i druga strana Neptuna koja može uticati na potrebu za bežanjem od stvarnosti u svet laži, zavisnosti, depresije, strahova i autodestrukcije, ako postoji genetska predispozicija za to.
Do uvida dolazimo kada shvatimo da nam veštački raj nije potreban da bismo dostigli više stanje svesti i bili srećni u svom MIKROKOSMOSU.
Potrebno je samo da prihvatimo sebe, verujemo u svoje sposobnosti i budemo kreativni. Bežanje od stvarnosti nije način da budemo zadovoljni trajno, ali ako sami osmislimo sopstvenu realnost, neće nas mnogo doticati ono loše što se događa oko nas, jer smo našli sopstveni smisao koji je uvek individualan.

Tekst: Aleksandra Arizanović