Žika Nikolić

Šta je Žika Nikolić otkrio Aleksandri Simić
Dobronamerni ne ogovaraju

Kaže da ne voli da ogovara i ljudima koje sreće uvek poželi dobar dan, podari lepe reči. Podržava lepe teme i ne voli ljude koji misle da sve znaju.

Žika Nikolić voli da se vozi gradskim prevozom i priča sa građanima jer tako osluškuje i njihov impuls i reakcije. Veruje da nije kasno postao poznat i da ga slava nije okupirala i zanela. Ovako je zahvalan toku vremena i momenata koji se dešavaju onda kada treba.

„Osnov života je reći ne, i snositi odgovornost zbog svojih odluka. Mora se raditi na sebi, napredovati. Greške su sastavni deo života i posla, a interpretacija grešaka drugih u poslu zove se ogovaranje. Dobronamerni ne ogovaraju“, iskren je voditelj jedne od najgledanijih emisija u našoj zemlji.

Bio je dobar đak i malo učio kod kuće pa mu tako otac nije verovao odakle potiču te dobre ocene. A Žika je bio đak pešak, pa je sa drugarima uz put preslišavao gradivo. Kaže da je u ranijim vremenima postojalo više nade te je tako i on, uz podršku majke, krenuo za svojom nadom i svojim snom. Lagano ka Beogradu.

„Kada ste uspešni i trajete ljudi vam i zavide, ali izvor takvog stava je u njima samima. Niko ne može sam da uspe, svima nam je potrebna određena vrsta pomoći. Svima nam je potrebna lepa reč i podrška. Oduvek sam bio zahvalan ljudima koji su verovali u mene“, poverio je voditelj Aleksandri Simić svoja iskustva iz života.

Naravno da je bilo teških životnih trenutaka ali Žika kaže da je uz optimizam sve lakše i da se sve da rešiti. Smatra i da je sve oko nas inspiracija i da svaki dan treba ceniti i voleti. Po prirodi je optimista ali razume i ljude koji se vrte u „začaranom krugu“ loših scenarija i očekivanja.

„Nikad ne treba odbijati savete. I iz lošeg saveta može ispasti nešto dobro. Nekad će vas inat da nešto uradite ili ne uradite odvesti na pravu stranu. Za sve imamo dovoljno vremena i uvek je dobro ne žuriti i razmisliti. Za budalu je kompromis rešenje, a za mudrog čoveka i jedno i drugo su mogući putevi. Trudim se i da ne budem mnogo impulsivan jer sam po prirodi prgave naravi“, kaže iskreno.

Žika Nikolić je ponosan na svoj zavičaj. Rado mu se vraća ali voli i grad u kome živi već decenijama.
Smatra da je televizija čarolija, a čarolija televizija.
Sve ove svoje male tajne Žika Nikolić je otkrio u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić, a mi vam prenosimo najzanimljivije momente.