Naslovna / Dobre priče / Šta je Žika Nikolić otkrio Aleksandri Simić
Dobronamerni ne ogovaraju
Šta je Žika Nikolić otkrio Aleksandri Simić Dobronamerni ne ogovaraju

Šta je Žika Nikolić otkrio Aleksandri Simić
Dobronamerni ne ogovaraju

Kaže da ne voli da ogovara i ljudima koje sreće uvek poželi dobar dan, podari lepe reči. Podržava lepe teme i ne voli ljude koji misle da sve znaju.

Žika Nikolić voli da se vozi gradskim prevozom i priča sa građanima jer tako osluškuje i njihov impuls i reakcije. Veruje da nije kasno postao poznat i da ga slava nije okupirala i zanela. Ovako je zahvalan toku vremena i momenata koji se dešavaju onda kada treba.

„Osnov života je reći ne, i snositi odgovornost zbog svojih odluka. Mora se raditi na sebi, napredovati. Greške su sastavni deo života i posla, a interpretacija grešaka drugih u poslu zove se ogovaranje. Dobronamerni ne ogovaraju“, iskren je voditelj jedne od najgledanijih emisija u našoj zemlji.

Bio je dobar đak i malo učio kod kuće pa mu tako otac nije verovao odakle potiču te dobre ocene. A Žika je bio đak pešak, pa je sa drugarima uz put preslišavao gradivo. Kaže da je u ranijim vremenima postojalo više nade te je tako i on, uz podršku majke, krenuo za svojom nadom i svojim snom. Lagano ka Beogradu.

„Kada ste uspešni i trajete ljudi vam i zavide, ali izvor takvog stava je u njima samima. Niko ne može sam da uspe, svima nam je potrebna određena vrsta pomoći. Svima nam je potrebna lepa reč i podrška. Oduvek sam bio zahvalan ljudima koji su verovali u mene“, poverio je voditelj Aleksandri Simić svoja iskustva iz života.

Naravno da je bilo teških životnih trenutaka ali Žika kaže da je uz optimizam sve lakše i da se sve da rešiti. Smatra i da je sve oko nas inspiracija i da svaki dan treba ceniti i voleti. Po prirodi je optimista ali razume i ljude koji se vrte u „začaranom krugu“ loših scenarija i očekivanja.

„Nikad ne treba odbijati savete. I iz lošeg saveta može ispasti nešto dobro. Nekad će vas inat da nešto uradite ili ne uradite odvesti na pravu stranu. Za sve imamo dovoljno vremena i uvek je dobro ne žuriti i razmisliti. Za budalu je kompromis rešenje, a za mudrog čoveka i jedno i drugo su mogući putevi. Trudim se i da ne budem mnogo impulsivan jer sam po prirodi prgave naravi“, kaže iskreno.

Žika Nikolić je ponosan na svoj zavičaj. Rado mu se vraća ali voli i grad u kome živi već decenijama.
Smatra da je televizija čarolija, a čarolija televizija.
Sve ove svoje male tajne Žika Nikolić je otkrio u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić, a mi vam prenosimo najzanimljivije momente.