Bora Dugić

Maestro Bora Dugić govori o životu i našim prilagođavanjima
AKO JE VAMA NEKO OPROSTIO, OPROSTITE I VI DRUGIMA

13. mart u 17 h, TV NAŠA

„Sigurnost u sebe stičete ako sebe ubedite u to da ste sigurni i ako verujete u to što radite“, kaže virtuoz Bora Dugić koji se borio za autentičnost frule još kao mladić uprkos popularnosti Bitlsa. Verovao je tada, veruje i danas, i svojim notama u nama izaziva najtananije emocije

U emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić govori o čemu je sanjao kao dečak, šta je najznačajnije čemu su ga roditelji naučili, ali i kako je on vaspitavao svog sina i kćerku.
„Prilagođavanje na život, za mene je, vrsta umetnosti“, kaže Bora Dugić i dodaje da se ono kroz život uči i da je za njega život neka vrsta prakse te su tako i usponi i padovi normalna pojava.
Smatra da je prihvatljivo i logično da čovek ipak sebe voli najviše jer ako ga nešto zaboli taj bol je samo njegov i niko drugi ga ne može osetiti. Ipak, empatija i međusobno pomaganje moraju postojati jer bez drugih ne možemo živeti na ovome svetu, dodaje čovek čije je ime i prezime sinonim za reč frula.
Bora Dugić u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić govori i o jednom trenutku kada se nije osećao dobro i kada nije dozvolio da ga panika obuzme već je otkrio način kako da krene napred. Dodaje da svako mora da otkrije svoj modus i algoritam uz pomoć koga će se osećati bolje jer su situacije koje nas pomeraju svakodnevne.
Opraštanje vidi kao neophodno i oslobađajuće uz savet da svako zapiše situaciju i postupak koji mu je neko oprostio te da se seti da i on drugome u sličnoj prilici oprosti i da ga razume.

Emisija se premijerno emituje u nedelju 13 marta u 17h na TV Naša. Reprize – sreda 16 mart u 13h i petak 18 mart u 23h.