Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Put do željenog izgleda
Miris pozitivnog duha Put do željenog izgleda

Miris pozitivnog duha
Put do željenog izgleda

Prolaze dani, meseci i godine i uvek vam se vrzma po glavi jedno te isti pitanje: Kada ćete konačno reći ne svim tim slatkim i slanim izazovima?

Kada ćete konačno smelo pogledati treneru u lice i reći – ide mi dobro? Kada ćete već jednom ući u prodavnicu garderobe i kupiti ono što volite, a ne samo ono u šta možete da uđete? Kada ćete ispuniti obećanje dato ćerki,  sebi, sestri, treneru, da ćete ovo leto dočekati spremni? Kada? Možda NIKADA?! Po svoj prilici izgleda da će biti tako, jer do sada se to pokazalo kao istina. Jer godina za godinom leti, brzo dođe leto, otkriju se maske i lažna obećanja da će se baš te godine i obistiniti vaša želja.

Bliži se i vaš godišnji odmor, niste spremni iako ste dali obećanje i to ono čvrsto, pravo, u koje ste i sami poverovali. Slagali ste i sebe i druge. Krijete pogled i nekako ste ljuti na sebe, a znate da to baš i nije dobro. Ali kako da se ne ljutite kada se osećate poraženom i to od sebe same? Šta ćete veće kazne, nego kada sami sebi dajete packe i to zaslužene? Niko vas nije gonio na lažna obećanja, sami ste to sebi napravili. Dozvolili ste nekim trenutnim zadovoljstvima da pokvare vaše zadovoljstvo koje osećate kada u bikiniju i sa ogromnim šeširom na glavi, šetate obalom mora i veselo poskakujete svaki put kada nagazite školjkice koje more valja ispod vaših užarenih stopala.

izgled 1

I šta sada možete dva meseca do polaska na more? Da li se može bar nešto učiniti? Može, naravno, samo je pitanje – da li ste spremni i sada? Da li ste spremni da krenete na put koji i nije tako lak? Da li ste spremni da krenete SADA, baš sada od ovog trenutka, jer zaista nema više odlaganja? Može se baš danas napraviti plan i napraviti prvi korak. Stati na vagu, videti šta ona kaže, prihvatiti viđenu vrednost i reći ok – krećem, i to odmah! Disciplina, istrajnost, volja su vaši glavni saveznici na tom putovanju. 

Obećajte sebi još jednom, ali čvrsto i sa verom da vi to možete. Prihvatite svoje kilograme, svoj izgled, i oprostite sebi što niste odoleli izazovima, jer ionako nema nazad. Krenite, onako kako vas je trener učio, hranite se zdravo, vežbajte, trčite, plivajte, vozite bicikl, nek vam sve to budu slatke zanimacije. Uživajte u njima i radujte im se. One će vam vremenom uneti radost i biće vam pravi saveznici u postizanju željenog izgleda. Svaki put kada biste posegli za nečim što nije prihvatljivo i dobro u tom trenutku za vas, prisetite se obećanja datog sebi, odmahnite rukom i recite: Pa-pa izazovu!