Naslovna / Kolumne / Mirjana Stojadinović
Šta je SRCE programa Lujze Hej
Mirjana Stojadinović Šta je SRCE programa Lujze Hej

Mirjana Stojadinović
Šta je SRCE programa Lujze Hej

Čuda se ne događaju, čuda se stvaraju, kaže Mirjana Stojadinović, licencirani HYL (po metodi Lujze Hej) trener. Zbog čega onda ne biste pokušali da i vi stvorite – čudo? Čudo vašeg života, promenu koja vam je potrebna. Jer, sve je u vama.

Evo tri važne poruke Lujze Hej koje čine SRCE njenog programa.

1. Ono što daješ, to i dobijaš.

Mi živimo ono što dajemo svesno i nesvesno. Ako vam se ne sviđa ono što dobijate u životu,  razmislite šta ste dali, šta je ono što zrači iz vas. Najlakše je prebaciti odgovornost na nekog drugog, okriviti bilo koga za ono što se nama događa jer, zaboga, taj neko se poneo kako ne dolikuje. Međutim, mudro je razmisliti odakle vama baš takvo iskustvo i čemu želi da vas nauči. Pravo je pitanje: “Šta sam dao iz sebe kada dobijam ovo što mi se ne dopada?“ Ovo pokazuje nivo zrelosti jedne individue. Od individue do ličnosti je put koji ima različite faze sazrevanja i rasta.

2. Vi ste vredni ljubavi zato što postojite!

Ja vredim! – jedna od najjednostavnijih ali najmoćnijih afirmacija. Naravno da vredite. Samo što je važno da počnete da verujete u to. Svaki čovek je vredan ljubavi. Šta je ljubav? Ja te volim. Tačka. Nema ali, i nema – kad smršam i nema – kada se ostvarim… Već: “Volite i prihvatate sebe baš takvi kakvi jeste…” A onda – ono što daješ to i dobijaš… Dobijaš ljubav, prihvatanje i vrednovanje. Ponovo sve počinje od vas i u vama.

3. Ono što verujemo o sebi i životu – postaje naša istina.

Mi živimo naša uverenja. Mi jesmo naša uverenja. Ako vam se događa da sve dajete od sebe, a da se ipak neki planovi ne realizuju, možda je pravi trenutak da se zapitate u šta verujete. Možda duboko u sebi nosite uverenje da ne zaslužujete… Lujza je o zasluživanju dosta pisala. Vredi razmisliti o tome.

Ljudi često dožive neki finansijski ili poslovni „neuspeh“ i vrlo teško se vrate ponovo na frekvenciju uspeha. Neuspeh ne postoji, postoji samo učenja i povratne informacije. Međutim, ako čovek duboko sebi ne oprosti „nesupeh“, onda će stalno privlačiti okolnosti koje će mu potvrđivati „neuspeh“. I još ako za „neuspeh“ počne da krivi ljude oko sebe, onda je to potpuno poguban pravac delovanja. Ključ je uvek u nama.

Možda verujete da niste vredni… da vi to ne možete… da je novac prljav… da su sve žene labilne… da su svi muškarci…

Ono u šta verujete – dobijate  u iskustvu.

Promenite uverenje i dobićete drugačije iskustvo.

Srce Lujzinog programa Intenzivna dvodnevna radionica VOLITE SEBE – IZLEČITE SVOJ ŽIVOT nudi mogućnost da polaznik istraži svoje dubine i spozna gde se zaglavio u životu, u šta suštinski veruje i na koji način može da se pomeri u pravcu samoostvarenja.

Foto: privatna arhiva, pixabay