Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Ko sam zapravo ja?
Miris pozitivnog duha Ko sam zapravo ja?

Miris pozitivnog duha
Ko sam zapravo ja?

JA, JA sam Gordana, ćerka, žena, supruga, majka, sestra, drugarica, kuma, logopedica, spisateljica, trenerica, prijateljica, blogerka, dizajnerica nakita, pomalo umetnica… i mnogo toga je u meni jednoj. Za nekoga sam možda posebna, za nekoga sasvim obična, za nekoga lepa, za nekoga baš i  ne, za nekoga čarobnica, a za nekoga i đavolica… a u stvari ja sam jedinstvena, neponovljiva, orginalna, svoja, JA sam JA.

Nekome sam sve, nekome ništa, nekoga  inspirišem, nekoga možda nerviram, neko me voli, neko možda i ne, ali nije to do mene, to je do vas. Do mene je da volim, poštujem i uvažavam sebe, jer samo tako ću sve to imati i za vas. A to što drugi misle o meni, to meni i nije važno, jer ne misle oni o meni, već o sebi.

Ono što je moja želja je da radom na sebi, postignutim rezultatima u svom životu, motivišem i inspirišam i vas da se pokrenete, osmelite i živite najbolje što možete. Mnogo toga može drugačije, samo ako napravite male promene. Jer ne možemo svakoga dana raditi jedno te isto i očekivati da nam se nešto u životu menja. Osvestite baš to, jer  ta svesnost vodi u promenu.

Sve, baš sve možemo gledati iz nekog drugog ugla, tako da moje i vaše viđenje jedne te iste stvari nikada nije isto. Samo vaša svesnost, da na istu stvar gledamo na drugačiji način, može da vas pokrene sa mesta gde ste sada i da i vi pogledate iz neke nove perspektive. Možda vam se to dopadne, i malo češće se pomerite sa mesta gde stojite i odakle gledate na svet. To vam zaista može doneti sasvim drugačije rezultate u životu.

Malo po malo, radom na sebi, inspirisani nekim vašim učiteljima, koji vam daju snage, volje, vere da se mnogo toga može, shvatate da se treba pokrenuti, otvoriti vrata, napraviti korak i krenuti… Na tom putu, učitelji će se menjati, neke ćete prerasti, tražiti neke nove, koji će vas inspirisati da nastavite putovanje… jer rad na sebi je doživotan rad i doživotno putovanje i uvek je na tom putu potrebno neko ko će vas motivisati da na tom putu istarjete….

Danas vam to mogu biti ja, moja knjiga, neki status, tekst u časopisu, neka moja radionica, sutra neko drugi, to i nije tako važno, samo je važno putovati i na tom putu biti srećan, biti radostan, biti zadovoljan, biti voljen…. jer svi mi imamo pravo i na radost i na ljubav i na sreću…. ali treba da budemo, a ne da uzaludno to tražimo… Sve je to u nama, i možda je vreme da sve to u sebi probudimo.

 

Miris 1

Odavno sam shvatila da  sreću, radost, mir… i sve što mi je potrebno imam u sebi, možda negde duboko sakriveno, ali u meni je… I sve što želim da dobijem od drugoga, prvo treba da dam. Zato od mene možete čuti lepe reči, nežne, umirujuće, ohrabrujuće… od mene možete naučiti puno toga, ali treba da budete otvoreni za nova saznanja i spremni da radite i pravite korake, jer samo takve učenike želim, učenike koji su spremni da žive i šire miris pozitivnog duha.