Smeh joga

Olivera Radovanović
Prepišite sebi smeh kao lek

Laughter Yoga Smeh joga 1Priznaćete, ma kako da se osećate, ako vas neko ili nešto nasmeje – biće vam bolje. Smeh je lekovit, to nije tajna. Ali, ponekad mislimo da nije vreme za njega, da nema razloga da se smejemo, da je glupo smejati se tek tako.

Grešite. Zašto ne pokušati baš smehom izlečiti svoju dušu i telo?

Na ovim našim prostorima svim blagodetima i tehnikama smeha ima ko i da nas nauči. To je Olivera Radovanović.

Ona je predsednik udruženja Smeh Joga Srbija, učitelj Laughter Yoga, internacionalni Laughter Ambassador, lider u ovoj oblasti u regionu. Toliko dobro i kvalitetno radi da joj je ukazana i čast od strane Indijske ambasade u Beogradu  pasošem građanina sveta, a 2017. godine  je imenovana za međunarodnu Smeh ambasadorku.

Ova vesela i kreativna žena je celog života radila u oblastima tegovine i ugostiteljstva, a onda joj se desilo ono što nazivamo prelomnim trenutkom. Te 2008. godine je i saznala za smeh jogu:

„Bilo je to kada sam imala kancer dojke. Zapravo, mislim da je smeh joga mene izabrala. Surfovala sam netom i videla jedan plavi krug u kojem je pisalo “Laughter Yoga“, kliknula i ugledala video u kojem su se ljudi kroz vežbu smejali. Istog trenutka sam znala da je to ono što želim.“

Olivera priča da je odmah krenula da prikuplja sve informacije o smeh jogi, vežba, i da se ubrzo oporavila od kancera. Doktori su to ocenili kao fenomen.

Laughter Yoga Smeh joga 2

U to vreme je saznala i da postoji edukacija za smeh jogu, i stupila u konakt sa čovekom kog je gledala u videu:

„Ispostavilo se da je to, danas moj kolega Jo iz Notingema. On me uputio na doktora Madan Katariu – začetnika Smeh joge u Indiji gde sam mogla da se obrazujem za Smeh joga učitelja.“

Pages: 1 2 3