Siniša Ubović
Imajte poverenja u život, prepustite mu se

Šta reći o Siniši Uboviću a da već ne znate: Završio je glumu, mlad je, šarmantan, ima divnu porodicu. I ima sebe.

I svoj put promena.

Sve što je na njemu saznavao uvek je spreman sa svakim da podeli. Kao što je to pre par godina s njim podelila čuvena Lujza Hej, po čijim je metodama sačinjen program Heal Your Life, a Siniša danas licencirani trener.

Čovek koga smatraju jednim od najvećih stručnjaka iz oblasti ličnog razvoja u regionu. Veliki motivacioni trener i govornik, beskrajno iskren i jednostavan.

TAČKA PUCANJA

Razgovoramo o trenucima u kojima ljudi odluče da nešto promene. Koliko svi manje-više živimo neke šablone koji nas žuljaju. s tim što neki iz njih, svojom odlukom, iz njih i izađu.

Najveći pokretač tog procesa promene jeste trenutak kada sam shvatio da mi je više dosta apsolutno svega, pomislio da mora da postoji ipak neko rešenje. Taj neki trenutak kada dodirnete potpuno dno, kada u stvari prepuštate breme nekome, nečemu višem, prepuštate se životu, da vam pokaže izlaz.

I Siniša je do tada verovao da mu se dobro slučajno dešava, jer je ono loše normalno, i da uvek mora biti teže i gore da bi negde stigao. Ali:

– Tada su krenuli da dolaze ti neki znakovi pored puta koje sam samo pratio, i shvatao da život zaista ima mnogo bolji plan i da je došlo vreme da pustim da mi otvori neki drugačiji put.

predavanje svi
Zajednička fotografija nakon jednog od nadahnjujućih predavanja

SINIŠA NIJE NORMALAN

Pitam ga koliko je puta čuo tu rečenicu kada je rekao da ide u SAD da bi upoznao Lujzu Hej i učio od nje. Smeje se, kaže, mnogo puta, i priča:

– Oni koji me zaista dugo poznaju, znaju da je u meni uvek bilo te neke dečje radoznalosti. Kad se za nešto zainteresujem, niko ne može da me zaustavi, moram to nešto da vidim, doživim.

I tada ga je život, Univerzum, Bog, kako god, stavio na prvi test za prvu lekciju. Jer, u istom trenutku pored poziva od gospođe Hej stigao je i onaj da odigra, kako kaže, možda i najveću ulogu u karijeri („Miris kiše na Balkanu“, film, lik Marka Koraća).

lujza i vejn
Sa Vejnom Dajerom i Lujzom Hej

PRVA LEKCIJA

Do tada, pravio je izbore, odricao se. Ljubiša Samardžić koji je režirao taj film, poneo se fenomenalno – posle razgovora sa Sinišom odlučio je da snimanje organizuje u terminima u skladu sa putovanjem u SAD.

– Nisam želeo da odustanem ni od jednog, ni od drugog. Rekao sam sebi – sad neka život odluči, ja ovo ne mogu da presečem jer su mi obe stvari toliko važne. I pojavilo se rešenje koje mi je potvrda da ne treba da se uplašimo onoga što se otvara pred nama. Važno je da imamo poverenja. Digao sam ruke od razmišljanja i prepustio životu da reši situaciju na najsavršeniji način koji je samo dan ranije izgledao kao nemoguć.

Pages: 1 2