Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Neka vam svaki dan bude dan ljubavi
Miris pozitivnog duha Neka vam svaki dan bude dan ljubavi

Miris pozitivnog duha
Neka vam svaki dan bude dan ljubavi

Zdravo dragi moji! Danas je poseban dan, naročito za zaljubljene.

Ako volite i ako ste zaljubljeni, svaki dan bi mogao biti dan za slavlje.

Pitate se kako? Na koji način? Moram vam reći da je to lako… a evo i kako!

Svakoga dana, ako imate partnera pored sebe, čim otvorite oči, zahvalite se na njemu, na njemu baš takvom kakav jeste. Još dok spava pored vas, zagledajte se u njegovo lice, zatvorene kapke, pogledajte mu usne, kosu, uši… oslušnite kako diše, posmatrajte njegove grudi kako se podižu i spuštaju, dodirnite njegove ruke, i u svemu tome uživajte. Budite svesni njegove prisutnosti, važnosti koju ima u vašem životu i zahvalite na svemu. Kada postanete zahvalni na onome što imate, čak i ono što vam se ne dopada, što vam pomalo smeta, odlazi polako u zaborav, a najčešće se i neosetno menja… nekako promena tada počinje da se dešava sama od sebe.

Ostanite neko vreme u tim lepim mislima, nežno dodirnite  i prodrmajte svog partera, poljubite za dobro jutro, osmehnite se, razmenite nekoliko nežnih reči i tako neka vam započne svaki dan. Neka vam ovaj RITUAL postane navika, na taj način vi sebi i svom partneru kreirate svaki novi dan, koji može biti za vas mali praznik…

Pa zašto svaki dan ne bi bio dan za pokazivanje ljubavi malim znakovima pažnje, sa puno lepih i nežnih reči upućenih svom partneru, sa poklonjenom sitnicom kao što je ruža iz vašeg ili komšijinog vrta, ukusno pripremljena hrana, kolač u obliku srca ili mala čokoladica koju ste pronašli u nekom zapećku vaše torbe… ali svečano uručena partneru, kao da se radi o nečemu jako vrednom… jer poenta je u davanju onako od srca… i iz ljubavi.