Naslovna / Kolumne / Aleksandar Filipović / Kolumna Antitabloidno
H(k)arizmatično more
Kolumna Antitabloidno H(k)arizmatično more

Kolumna Antitabloidno
H(k)arizmatično more

Trebalo je preživeti ovo leto. Posebno posle traume od tri pomračenja, retrogradnog Merkura, Marsa, Saturna i Jupitera, koji naprave ludnicu od naših života. I posle Oliverovog odlaska.

Isplakao sam četiri litre suza. Nisam plakao za njim. Plakao sam za nekim lepšim vremenima, kada se znalo kako izgleda letovanje. A onda mi se ukazala Gospa od Škrpjela u liku moje harizmatične i prelepe voditeljke Milice Bursać koja me je pozvala da budem u društvu divnih koleginica i našeg sjajnog duhovitog kolege Milija (Čolić), na jednom fenomenalnom putovanju. Naravno da nisam hteo da budem paparazzo i da kažem da su sa nama u društvu i Snežana Dakić – Sneki Daki i Andrijana Čortan. Bilo je to pravo VIP društvo ali bez besmislenih tabloidnih priča.

Letujem u Crnoj Gori skoro četrdeset godina… ali je baš bio u pravu Bajaga kada je zapevao „Na skriveno te vodim mesto, između planina i gora“… To mesto je Dobrota. O njoj mi je često pričao moj prijatelj Željko Samardžić. A on kao Vaga sa podznakom u Škorpiji ume da pronađe mir od svetlosti reflektora i napornih koncerata. Svoj mir sam našao baš kod Želje u komšiluku, u fantastičnom hotelu Allure Palazzi Kotor Bay by Karisma. Tu sam pronašao svoj život sa pet zvezdica i zamislio da imam kuću na moru. Fantastični mladi ljudi koji su zaposleni u ovom hotelu su me oduševili svojim osmehom. A poznato je da smeh leči sve. Petar Ćorković, šef kuhinje, priredio nam je takav kulinarski hepening sa kamenicama, kavijarom i kremom od jagoda, sa španskom hladnom supom, raviolima u sosu od šumskih pečurka – da je moglo samo vino Zvonko Bogdan da me spasi.