Naslovna / Kolumne / Dragana Pavliček / Tehnike samopomoći
Kada ti ne treba, tada dobiješ!
Tehnike samopomoći Kada ti ne treba, tada dobiješ!

Tehnike samopomoći
Kada ti ne treba, tada dobiješ!

Znam da sve ovo izgleda previše jednostavno i previše uprošteno, jer nama sa neke strane ne dopire jasnoća u vezi prirode koja se stara za odražavanje u fizičkoj realnosti i manifestaciju ostvarenja naših želja. No zakon je veoma precizan i veoma dosledan – da samo kada imaš dobijaš.

Mislim da ovde na scenu stupa jedna naša pobuna i često i reagujemo sa žaljenjem jer izgleda da oni koji imaju, dobijaju još više, dok oni koji nemaju, nemaju još više. Deca iz Afrike, sirotinjske četvrti, mnogo gladnih, golih i bosih… Mnogo onih koji nemaju zdravlje, pusno usamljenih muškaraca i žena. I sve ovo ljude često “baca” u taj osećaj nepravde. Kažu da je sirotinju i Bog zaboravio… No, ovde to ne funkcioniše tako! To samo tako izgleda jer se priroda te stvarnosti tako ispoljava, to jest to je čista ZAKONITOST ili načelo po kojem život i energija funkcionišu.

Zato sva učenja o Zakonu privlačenja, sve religije, sve filozofije, pozitivne psihologije, psiho i hipno terapije usmeravaju ljude da promene emocionalnu reakciju u odnosu na sebe i svet kako bi se desila promena i kako bi se ostvarili drugačiji rezultati. U Bibliji kaže:

„Ko ima – daće mu se, ko nema- oduzeće mu se!“

Ajde sada da nešto objasnimo. Naše reči, govor i naše misli – Bog ne čuje. On ne govori tim jezikom, niti je poligota koji zna sve svetske jezike i narečja. Bog govori jezikom vibracije! Bog razume samo jezik vibracije. To je jezik koji mi kažemo da osećamo. Osećamo vibracije. Emocije su nam posebno vezane za te vibracije, pa sa kvalitetom emocija znamo i kvalitet vibracija.

sl 1

Osećaj imanja i osećaj nemanja bilo čega određuje kvalitet primanja toga istog. Osećaj želje ili potrebe i način na koji to doživljavamo određuje primanje istog.

Znači, ako osećaš da imaš, odašilješ vibraciju i primaš to što osećaš da imaš. I ne samo to – već i sve što si zatražio pre toga!