iskustvo

Dragana Pavliček
Pet načina da razumete život i svoje iskustvo

Prvo, svi bi valjalo da znate, da sve se menja i da ništa ne miruje. Samim tim neke promene budu vidne pre, a neke tek kada se odigraju

Primetićete da sve što sad imate niste imali pre samo par godina, da stanja koja sad oslikavaju vaš život, nisu više stanja koja su nekada bila. Da ljudi sa kojima sada imate odnose, postepeno više nisu svi oni koji su nekada bili sa vama. Neki su još uvek tu, a neki su se promenili. Primetićete da ni vaše telo više nije ono telo od pre par godina…

• Znači, promena je neminovna i konstantna.

Nekad naša čula očitavaju tu promenu i ne razumeju je, pa proizvode brige i strahove, ali kada dođe vreme, onda se shvati da je to bila neka od promena i da ste uvek na dobrom putu. Zato, ako cenite ono što imate sada, promena će biti još bolja i dobićete više toga što volite i cenite. A ako reagujete na promene sa nezahvalnošću, onda se promene odigravaju kroz mnoge gubitke. I to je vredno saznanje, da svaki put kada osetite da se ta promena dešava, da nešto nije isto, odlučite da sebi date priliku da se zahvalite i procenite da je promena neminovna i da ova promena donosi nešto još bolje za vas i sve koji vas okružuju.
Ovaj zakon promene je univerzalni zakon koji omogućava kratanje i omogućava širenje, rast i razvoj. Zato priglite svaku promenu, i shvatite da je ona tu da vama donese pravi životni cilj a to je putovanje. To vam je isto kao kada biste krenuli kolima od Beograda do Kraljeva i kada bi pejzaž bio potpuno identičan. To bi bio znak da ste na jednoj tački i da se ne krećete, a smim tim da nećete stići tamo gde ste se zaputili… Neka vam ovo služi kada god shvatite da se nešto menja… recite sebi da je to dobro i da to znači da putujete dalje.

vortex
Ako se dešava da mislite da vas neko ili nešto kontroliše, odredili ste da vaša moć bude u tuđim rukama

• Drugo, shvatite da ste vi oni koji biraju.

Ma kako mislili da su drugi uzrok vašeg stanja ili situacije, prihvatite da to niije tačno. Sloboda izbora je uvek i sveprisutna. Stoga uvek možete izabrati šta ćete da mislite, kome ćete reći ono što izaberete, možete izabrati da činite dobro ili manje dobro ili nešto loše. Možete birati šta ćete da radite, šta da osećate. Činjenica je da ono što niko ne može je da umesto vas upravlja vama, osim ako vi to ne izaberete. Znači, vi ste svakako gospodar sebe i sve što izaberete je vaš izbor. Ovo je toliko bitno – da vrednost svog izbora prihvatite i presaberete se. Tako da ako se dešava da mislite da vas neko ili nešto kontroliše, odredili ste da vaša moć bude u tuđim rukama. A to mogu da budu i ruke onih koji ni sebe ne cene, ili ne znaju šta rade, ili se nalaze u nekom lošem stanju pa su im misli i dela loša i za njih, a tek koliko za one koji im sebe daju da sa njima upravljaju. Priznajte svoju slobodu i tako što ćete uvideti da možete izabrati da dok neko priča ružno, vi mislite dobro. Da dok se neko oseća loše, vi možete da se osećate dobro – zato jer razumete da i ta osoba ima slobodu izbora. Neko može da vas tera na nešto ali vi to možete prihvatiti ili odbiti. Znači, sloboda je vaše iskonsko pravo. Vi birate!

• Treće je činjenica da se ovaj život i celokupno iskustvo odigrava tako da mi sada očitavamo nešto što je prošlo, kao kada astronomi gledaju kroz teleskop i shvataju da gledaju u kosmos koji je prošlost, jer je taj vremenski detalj sa svim relativan.

Znači, sada živite prošle vibracije koje su ostvarene kroz trenutnu vibraciju. Evo kako da to bolje objasnim. Recimo da ste pre par dana razmišljali o nekoj osobi i osetili ste neprijatnost jer niste imali dobru komunikaciju… i ta osoba vam se nije pojavila istog trena, što je odlično… ali se pojavljuje nakon par dana kada ste ponovo manje lepo raspoloženi i imate iskustvo koje je zakasnelo. I vi sada posmatrate i doživljavate ono što ste pozvali pre par dana. Ali ovog puta na nekoj sličnoj emotivnoj osnovi. Ali, ako biste narednih dana bili prilično zahvalni, desilo bi se to da bi se taj odnos promenio ili se ništa ne bi desilo jer nema te prošle frekvencije. Znači, ako ste trenutno u iskustvu dobili nešto što vam baš ne prija, to je prošla vibracija ostvarila. Ali, nemojte da na to reagujete jer nećete valjda da stvarate unazad, već prihvatite to i odite dalje, u novu priču. Imate priliku da promenom vibrcije, promenite i manifestacije. Stoga ne pratite šta se sada odigrava… to je prošlo, već pratite nešto što sada možete najbolje da osećate. Tako ćete ostvariti iskustvo koje želite.

Pages: 1 2