Uhvati frajera

Kolumna
Uhvati frajera NA BEBU!

Siguran put da izgubite muškarca koji vas ne voli, jeste da mu pomenete da želite da imate dete

Nisam ja ovo sama smislila. Ovo je relevantan podatak o koji se saplela svaka žena koja je, što bi rekao Dragojević, “htela da uhvati frajera na bebu”.
Akteri današnje priče su pa… recimo oboje izuzetno dosadni. Oboje su po PS-u, ona je tiha, on je dominantan, kako jel’te i “treba” da bude u vezi, on je vara – ona ćuti, jer jel’te, tako treba da bi joj se svaki put vratio. I vraćao se, nije da nije, svaki put sa sve širim osmehom koji mu je nabacila – neka druga.

E, sad kako se ona opasno približava godinama koje su za jednu prvorotku – biti ili ne biti, shvatila je da ako makar jedno dete ne rodi uskoro, posle ga ni rađati neće. On, naravno, kao i svaki muškarac, ima dovoljno godina, ali i dovoljno svojih zacrtanih ciljeva u kojima ne vidi sebe kao muža i oca. Barem ne sad. Dobro, barem ne s njom.

Ona to naravno ne vidi, niti oseća, jer želi nadoknadu za sve što trpi i što ga pušta da ide u štetu i što se pravi da ne vidi. Smatra da za svoje trpljenje zaslužuje barem jedno dete.

Vrlo važna stavka je ta što su oni oboje zaboravili zašto su zajedno. Počelo je tako što je ona njemu nešto završila, a bila je sama, situirana, a on uvek imao gde da prespava kada se dobro napije, i ženu s kojom može da podeli noć. Tu svako želi realno ono što ne može da dobije, ali se o tome ne priča. Do tog jutra kada je njoj došlo da ima dete ili da crkne!
– Vidi, ja sad u ovom trenutku o tome ne razmišljam! – decidan je bio on.
– Dobro, a kada misliš da razmišljaš, imam toliko godina da dok se ti smisliš, ja više neću moći ni da rodim – ciknula je na sav glas.
– Ne znam kako da ti kažem, ali ja tebe ne volim – prosto i jednostavno joj je saopštio. Reči koje su se kao sekira zarile u istinu koja lebdi sve vreme.
Osim što je ona ostala da plače i urliče na njega da je ovakav i nikakav, on je tog trenutka osetio olakšanje. Jer, realno, koliko god da lažete sebe, istina je ta koja vas oslobađa i čini da vam padne kamen sa srca. Ona mu je danima bezuspešno pisala, ali on je bio neumoljiv.

On je rekao šta je imao, pokupio svoje stvari i to je konačno bila presuda toj vezi za koju i dalje niko do kraja ne zna zašto su đavola i bili zajedno. Njih dvoje pogotovo. Jer osim što je ona bila dobra prilika, kasnije se ispostavilo da tu ama baš ništa nije bilo dobro. To što je ćutala godinama, obilo joj se o glavu prvi put kada je progovorila.

U vezi u kojoj žena vidi i oseća da je muškarac vara, to što ćuti nije joj naročita investicija u njegovu ljubav. To što je ona imala višak stambenog prostora na kraju više nije bila njena prednost. Jer nema ništa hladnije nego kada legnete pored nekoga kraj koga vam nije toplo, bez obzira koliko veliki i udoban krevet bio.

A i muškarci žele ljubav, i dobar seks, i da im bude fino. I ako ne žele dete, ne lažu. Koliko god da je možda logično da žele, jer su u dugoj vezi i sve vodi ka tome. Poenta je ako ih žena stisne – oni će samo ispariti.

Kada jedan neće dete, to samo znači – da neće sa tom osobom. Svako dalje insistiranje samo otkopava rupu u koju klimava veza pre ili kasnije upadne.

Piše: Ivana Đorđević