Magija i više od toga
Kako otključati sopstveni potencijal?

Svi problemi koje imamo u životu, pa čak i oni zdravstveni, ne potiču iz razloga što nam nešto fali ili nedostaje. Oni nastaju zato što imamo „višak“ koji nikada nije ispoljen. Da bismo živeli život punim plućima, sa lakoćom i radošću, neophodno je da sve darove koje imamo razvijemo do maksimuma i da ih podelimo sa svetom. Dakle, potrebno je otključati sopstveni potencijal.

Ali, kako to učiniti u vremenu kada stalno jurimo za nečim? Postoji li nekakav recept?

Recepta nema, ali zato postoji nekoliko stvari koje svakako možemo učiniti.

Prva stvar koju moramo učiniti kako bismo otključali sopstveni potencijal jeste da u potpunosti preuzmemo odgovornost za sve što u životu stvaramo i za ono što nam se dešava. Moramo priznati sebi da smo potentni stvaraoci svoje realnosti i prestati nalaziti opravdanja u drugim ljudima i situacijama zbog čega nešto u našem životu ne funkcioniše. Sve dok to ne učinimo, sami sebi oduzimamo moć. Onog trenutka kada uzmemo konce u svoje ruke i preuzmemo odgovornost, vraćamo sebi moć da ono što nam se dopada oplemenimo i uvećamo, a da ono što nam se ne sviđa promenimo.

Drugi korak na putu ka otključavanju sopstvenog potencijala jeste da potražimo ljude koji će nam biti podrška. Često tu podršku iz okoline ne dobijamo što samo osnažuje nesigurnost i vodi ka sve većim neuspesima. Razlozi za tako nešto su brojni, ali ovoga puta nećemo ulaziti u to. Važno je znati da kada odlučimo da nešto promenimo u svom životu, lakše ćemo to postići ako se okružimo istomišljenicima i ljudima koji OHRABRUJU naše namere. To doslovno znači da se svih onih koji nas sabotiraju i onih koji se osnažuju našim slabostima treba otarasiti što pre, bez trunke premišljanja, a ako to nije moguće, onda ih treba zaobilaziti u širokom luku.

potencijal 1

Treća važna stvar jeste prepoznavanje naših realnih znanja, sposobnosti i trenutnih mogućnosti. U to ime valja preispitati sopstvenu predstavu, odnosnu sliku koji imamo o samima sebi. Ukoliko mislimo da vredimo više nego što je to činjenica, nikada nećemo biti u stanju da svoje nedostatke ispravimo. Živećemo ušuškani u iluziji, a to nikada ne vodi ka napretku. Ako sa druge strane mislimo da vredimo manje nego što je to tačno, onda nikada nećemo biti u mogućnosti da svoje darove sa svetom podelimo i da ih umnožimo ili uvećamo onako kako bismo to stvarno mogli. U oba slučaja smo blokirani i sprečeni da se kao ljudska jedinka RAZVIJAMO.

Pages: 1 2