Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kad smo to počele seks i ljubav da razdvajamo
TERETANA KAO NOVI SEKS
Kad smo to počele seks i ljubav da razdvajamo TERETANA KAO NOVI SEKS

Kad smo to počele seks i ljubav da razdvajamo
TERETANA KAO NOVI SEKS

“Znaš, u ljubav sam se jako razočarala. U seks još pomalo verujem”. Tako je počeo naš nedavni razgovor. Otkud, zašto i kako ni ja se više ne sećam, tek mojoj drugarici je izgleda postalo – svejedno

Nije od karijerista, onih koje se kunu u karijeru, iako joj je oduvek sve išlo. Nije joj ostalo nedosanjano ništa. Dobila je dete kada je htela i imala živaca i snage da se time bavi. Danas kada bi svako ruku dao da toj ženi ama baš ništa ne fali, ona ga reče. I to baš ovako kako sam napisala – ljubav me razočarala, u sex pomalo verujem.

A je li kad smo to počele seks i ljubav da razdvajamo? Ono jeste da odavno nismo male, ali žensko sveto pismo kaže da ta dva idu u paketu.
– Ma ne ide više ništa u paketu, ciknu! S kim god da imaš dobar sex, taj se zaljubi i počne nešto da filozofira. Ko kad smo bili u srednjoj školi. Ne zna šta će s tobom, te ima komleks od ovoga, te kompleks od onoga, ma ajde. Ja za to nemam živaca. I što je najgore postala sam ravnodušna i mislim da me muškarci dugo dugo, interesovati neće. Seks može. Ljubav teško.

Dobro, a šta ti hoćeš?
– Hoću bre, da mi ljubav, strast i seks dođu zajedno. A ne da sve dobijam sukcesivno, aman!
Aaaaa, ti ustvari hoćeš pravog muškarca, pa što ne kažeš. Zato si ti počela da odvajaš seks od ljubavi.
– Ma, odvojio se sam! Nemam ja ništa s tim. I počesmo da se smejemo.

Vidi, moja neka iskustva kažu da to pravo muško postoji. I da ne dolazi sa velikom pompom niti mnogo glamurozno. Samo stane pored tebe, pogledi vam se sretnu i – bude!

– Šta bude i gde bude? I gde ja to stanem da ga čekam? Mislim, pošto će da dođe?
Vidi, sad su česti slučajevi da je taj neki naš pravi, jelte uglavnom mlađi. Možda još traži put.

– Pa ne traži iglu u plastu sena, aman! Nego ženu! I opet smeh.

Nego kaži ti meni kakvu si ti to ljubav našla koja ti pruža dobar seks pa u to još pomalo veruješ?
– Ma, viđamo se. Super nam je. Ali to je samo seks. Iako je on počeo da se vezuje za mene. Ali to nije moj problem. Jako mi je drag.

Ti ustvari imaš vezu bez obaveza, zaključujem.

– Tako ispada. Iako sam uvek bila protiv toga, eto desilo se. Ko što odeš u teretanu, zakažeš, proznojiš se, tako isto i ovo zakažeš, proznojiš se, istuširaš i svako na svoju stranu.

Pa jel ti bar malo stalo do njega? Tek mi sad ovaj nastup Samante Džouns ništa nije jasan. Ovamo pravi muškarac, ovamo samo tap-tap i istuširaš se.

– Vidi, jeste, pomalo. Ponekad. Ali nemam onaj osećaj da razmišljam o njemu, da želim da mu pišem, da želim da ga čujem. Ne. I ne znam kad sam postala tako gruba. Ti znaš da sam ja potpuno drugačija. Ovako ništa niti boli, niti smeta, samo čist seks.

A jel zove on tebe, pitam tiho. Kako je ljuta na ljubav, može i mene da otera, ko velim bolje da pitam tiho i nenametljivo.
– Zove. I piše. I vidim da mu je stalo do mene.

Pa šta onda izmišljaš, uhvati ga za ruku kad ti je pruža!

– Jednostavno ne mogu. Ne verujem. Ni njemu, ni ljubavi, niti bilo kome više. Sve mi je postalo svejedno. Seks ne može da me povredi, muškarac može.

Po povratku kući u kolima mi je pevala Ceca “s koliko godina postaješ umoran, sam i star”. Niti je stara niti je umorna. Puna je života, ali se dobrovoljno odrekla ljubavi. Jer se plaši. Svi mi imamo restlove propalih veza negde u podsvesti, to je živa istina. Neke ožiljke koje nosimo ko odlikovanja. Neke tuge nikad ne prebolimo.
Prebolimo jedino i samo onda kada ih slomi novi jači zagrljaj. A da bi te neko zagrlio, moraš da ga pustiš. I da prihvatiš ruku koju ti pruža. I da veruješ.
Jednostavno je tako.
Seks bez ljubavi, veza bez obaveza vodi u priču – žena bez muškarca. I sve to može i radi, ali ostaje tupost i praznina. Nema povratne energije koja daje snagu. A to je SNAGA LJUBAVI.
Tako da izgleda danas može sve. Može i seks, može i dodir, ali bez ljubavi… sve je ništa.

Piše: Ivana Đorđević