Naslovna / Bonus za dušu / Kako da namerno privlačite samo ono što želite
ZAKON PRIVLAČENJA
Majkl Losije
Kako da namerno privlačite samo ono što želite ZAKON PRIVLAČENJA Majkl Losije

Kako da namerno privlačite samo ono što želite
ZAKON PRIVLAČENJA
Majkl Losije

Zakon privlačenja, knjiga, M.LosijeKoliko puta ste čuli „šta zračiš to privlačiš“, ili „nema slučajnosti“? Pomislili na nekoga i on vam se javio? Mislili o nečemu i onda odjednom samo to viđali i doživljavali?

Verujete li da postoji Zakon privlačenja? Ma šta mislili, on u svakom trenutku deluje kod svakog od nas. Ova knjiga uči nas kako da i radi ZA NAS, kako da u živote privlačimo smišljeno samo ono što želimo, ono dobro i pozitivno za nas.
Autor knjige je Majkl Losije, trener i stručnjak za NLP (neuro-lingvističko programiranje), kanađanin koji se bavio raznim aspektima energije u nama i oko nas, osnivač „TeleClass“ interaktivnog sistema podučavanja putem vrhunskih telekonferencijskih sistema.

Šta je to Zakon privlačenja? Kada u svoje živote privlačite SVE ONO čemu PRIDAJETE značaj, ulažete energiju i koncentraciju, bilo pozitivno ili negativno. U svakom trenutku vi ste u nekom raspoloženju, emitujete pozitivne ili negativne vibracije, na koje reaguje univerzalna energija oko vas, koja se pokorava zakonima fizike, a zovemo je – Zakon privlačenja. Kako da naučimo da prestanemo nenamerno da emitujemo negativne vibracije? Jer, bilo da je u pitanju negativna ili pozitivna vibracija, Zakon privlačenja će nam uvek dati još iste.
Majkl Losije veliki značaj pridaje REČIMA, jer njih i koristimo kada mislimo, osećamo i time kreiramo vibraciju. Skreće pažnju na činjenicu da upotrebom reči ne, neću, nije, nemoj, upravo to i privlačimo, jer ih naš svesni i nesvesni um filtriraju, tj. vide samo ono iza njih. Lek je da svaki put kada shvatite da ih koristite pitate sebe: Šta onda želim? i tako stvorite novu rečenicu, a time i novu vibraciju.

Kakve vibracije šaljemo, znaćemo ako pogledamo šta dobijamo u životu. Ako nam se to što vidimo ne sviđa, vreme je da naučimo „formulu za namerno privlačenje“, koje se sastoji iz 3 koraka: identifikovati svoju želju, dati joj pažnju, i dopustiti da se dogodi.
Morate znati šta tačno želite, ali je dobro kad znate šta ne želite, tj. šta je kontrast vašoj želji. Budite sebični u željama da vama bude dobro, shvatite sebičnost kao „čin brige o samom sebi“. Na levoj polovini papira zapišite kontraste (super bi bilo da ima 50 do 100 stavki, ali može i manje). Pitajte sebe: Dakle, šta želim? A zatim na desnoj polovini papira za svaku stavku koju ne želite nađite šta želite.

U drugom koraku poklonite svojoj želji više pažnje, energije i koncentracije. Zamislite oko sebe vibracioni balon. Vaša želja treba da bude u, a ne izvan balona. Zato o svojoj želji pričajte, sanjarite, zamišljajte, pretvarajte se da je ostvarena, mislite o njoj – umesto da bude recimo zapisana na papiru i ostavljena negde.
Koristite afirmacije ali tako da u njih zaista verujete, jer ma kako bila na prvi pogled pozitivna, ona koju ne doživljate kao istinu, imaće negativne vibracije. „Imam ZGODNO TELO“ a zapravo je vaš problem višak kilograma, je jedna od takvih. Zato autor predlaže da koristite reči „ja sam u toku…“ da biste takvu afirmaciju napravili pozitivnom : Ja sam u toku stvaranja mog zgodnog tela. Ili: Odlučila sam da, Sviđa mi se ideja, Uživam u osećaju kada, Sve više i više… Neka na jedan od tih načina počne uvodna rečenica, koju ćete zatim razraditi dopunjujući je sličnim rečenicama koje preciznije definišu vašu želju. Ovu „izjavu želje“ završite zaključnom rečenicom tipa: „Zakon privlačenja uređuje i organizuje sve što treba da se dogodi da bi se moja želja ostvarila.“

Zatim dopustite da se želja ostvari, da otklonite svaku sumnju u to (sumnja šalje negativne vibracije), oslobodite se ograničavajućih verovanja, i napišete svoju „dopuštajuću izjavu“. Pišete je tako što prvo otkrijete vašu sumnju, pitate sebe da li je neko postigao ono što želite, danas, prošle nedelje, godine, i završite rečenicom napisanom u trećem licu (npr. mnogi ljudi su smršali…).
Losije predlaže još niz alatki za dopuštanje, recimo da beležite dokaze o zakonu privlačenja, slavite svaki od njih, a ima ih mnogo pojašnjenih u knjizi. A kada ne znate kako dalje, stanite i recite sebi: “To nije moj posao, dozvoliću da Zakon privlačenja sam to reši!“ (uh, ovo mi se najviše dopalo u knjizi!).

I na kraju, saveti kako da decu naučite da koriste Zakon privlačenja, a pre toga, dve poslastice, poglavlja kako da privučete više novca i bolje odnose. Saveti da uvek kažete „da“ novcu, beležite i i najmanji dokaz BOGAĆENJA (neko vas časti pićem, večerom) i razvijete osećaj da ste već bogati, što će baš to i privući u vaš život. A kada sretnete nekoga sa lošim vibracijama, umesto da on spusti vas, podignite vi njega, pitajući ga: „Dakle, šta želiš?“
Posmatrajte šta dobijate u životu, to je ono što ste vibracijama privukli, ono što ste rekli, pomislili, emotivno doživeli. Ako vam se ne sviđa, odmah prestanite da to posmatrate i mislite o tome. Odmah se pitajte: Šta želiš? I biće vaše.

Preporučila: Željka Zebić