Zlata Numanagić

Glumica Zlata Numanagić u emisiji
Iskreno sa Aleksandrom Simić
Maštanje je lekovito

Bila je i ostala nestrpljiva ali danas ipak vežba da malo uspori i sačeka, da pusti da stvari dođu onda kada im je vreme.

„Htela sam sve odmah i sad, pa i onda kada nisam precizno znala šta želim. Bespotrebna tenzija i tek kasnije uvidite da je to bilo nekorisno. U ovom svetu zaista možemo da se osećamo dobro i da živimo kako želimo. Važan je trud i rad na sebi. Introspekcija pre svega! Zagledati se u sebe i ne zaneti se i pomisliti da smo besprekorni, fantastični, nepogrešivi i nezamenjivi“, svoju iskrenu priču započinje Zlata Numanagić.

Nije oduvek volela svoje ime iako ima sjajno značenje. Više voli da je zovu lepim nadimcima. Danas je mnogim životnim istinama uči unuk a ona ga pored mnogih postulata uči i maštanju. I sama mašta, neprestalno, ostvarilo se ili ne.

„Umeju i danas kritike da me bar na tren pomere ali to je dobro. Onda napredujete, pitate se, menjate. Čak nisam ni demantovala određene novinske natpise iako mogu ugroziti i neke moje poslove. Smatram da ko je mudar i pametan vlo dobro zna šta je istina“, nastavlja glumica.

Od malena je znala šta će biti njen poziv. Pevala je, recitovala, zabavljala ljude.

Bilo je trenutaka i kada se zastane, kada se čovek iznenadi i ne zna kuda će dalje. Danas Zlata zna i svima govori da rešenja ima. Da se ponekad moramo obratiti stručnjacima za pomoć, posavetovati se  i neka rečenica će doći, stimulisati nas, ohrabriti i krenućemo dalje. Slična je priča bila i na jednoj njenoj životnoj prekretnici ali i zbog toga je danas još snažnija.

Raduje se životu, veseli se sa svojim unukom, ponosna je na vaspitanje svog sina.

Kaže da bi mogla lakše oprostiti i zaboraviti neka ljudska ponašanja i greške ali i smelije prihvatiti kompliment.

U eri mobilnih telefona i naše otuđenosti, iako obožava tehniku i njenu moć, Zlata Numanagić se često druži i prijateljstva i smeh smatra lekovitim.

„Verujte mi, ne mogu da postignem vremenski da „vratim“ sve posete, ugostim sve prijatelje sa kojima se dogovaram. Trebalo bi da se što više okrećemo jedni drugima“, iskreno završava ovaj intervju Zlata Numanagić.

Emisija se emituje na TV Naša. TV BN reemituje intervjue tako da ih gledaoci mogu pratiti na teritoriji čitave BIH.