Ivana Marković
KAKO DA POMOGNEMO NAŠOJ DUŠI

Pre više od dve decenije zahvaljujući našoj sagovornici mogli smo i i na našem jeziku da upijamo čarobne misli Paula Koelja. Ivana je opet donela zanimljivo štivo na naše tržište – knjigu osnivača tehnike Poredak ljubavi, Berta Helingera, Pomoć duši u svakodnevnom životu

Pošto je samoinicijativno prevela Alhemičara, kako bi ovu izuzetnu knjigu mogli da pročitaju svi njeni prijatelji koji ne govore strane jezike, Ivana Marković je postala agent Paula Koelja za zemlje Istočne Evrope. Na pitanje kako je namirisala jedinstveno delo, naša sagovornica odgovara da je to bilo sasvim jednostavno – tekst je učinio da njeno telo i njena duša “zavibriraju u skladu sa porukom autora”.
– Osetila sam da nisam sama u svojoj potrazi za istinom. Paolo je “crna ovca” svoje porodice, skoro kao i ja. Roditelji su ga u nekom trenutku neslaganja sa njegovim životnim stilom strpali u psihijatrijsku bolnicu gde je proveo tri meseca. Ja, na sreću, nisam imala tako očajne roditelje, ali sam isto tako morala da platim danak – ako ne na mostu, onda uvek na ćupriji.

Iz horoskopa “izviruju” preci. Interesovanje za “nevidljive uticaje” sila koje nama vladaju Ivana Marković je počela da “ispoljava, kako kaže, kad je imala samo 17 godina jer je tada otkrila svet astrologije. Kada se susrela sa metodom Poredak ljubavi, spojila je to sa svojim “nebeskim” znanjem i stvorila posebnu metodu kojom se danas bavi i predaje je ljudima otvorenog uma – astrokonstelacije. Kako kaže – iz našeg horoskopa “izviruju” preci čiji se aspekti u potpunosti preklapaju sa našim, što je još jedan od “dokaza” da smo neraskidivo vezani za one koji su nam prethodili. O tome kako izgleda jedna od njenih radionica Ivana kaže:
– Na podu prostorije u kojoj se održava radionica, postavlja se astrološko polje vašeg horoskopa kroz koje ćete imati priliku da prošetate, zadržite se u svakom od znakova, suočite sa osobama koje predstavljaju planetarne pozicije vašeg horoskopa i rasvetlite još uvek neosvetljene zone.

SL 1 dolomiti
Astrokonstelacije – postavljeno astrološko polje

Pomoć duši. Ivana je inače rođena u Beogradu ali već godinama živi u inostranstvu. Poslednjih četiri njen dom je u Londonu gde se bavi astrologijom, konstelacijskim radom, ali i prevođenjem i izdavanjem knjiga Berta Helingera. Jedna od njih, Pomoć duši u svakodnevnom životu, od ovog meseca je i u našim knjižarama.
– Pre deset godina me je jedna drugarica uputila na radionicu Poretka ljubavi u Beogradu koju je držao Vlado Ilić i zahvaljujući njemu imala sam priliku da proniknem duboko u ovu oblast. Međutim, ja ne bih bila ja, kada ne bih išla do samog izvora. Potražila sam Berta Helingera i počela da pohađam njegove kurseve.

Pages: 1 2