Naslovna / Kolumne / Dragana Pavliček / Tajna 17 i 68 sekundi
Promenite fokus i ostvarite ono što želite
Tajna 17 i 68 sekundi Promenite fokus i ostvarite ono što želite

Tajna 17 i 68 sekundi
Promenite fokus i ostvarite ono što želite

Kada dobro vibriramo, privlačimo dobro… to je jedan od osnovnih postulata Zakona privlačenja. Evo kako možete da iskoristite princip 17 i 68 sekundi. I kako najlakše da naučite da ga primenjujete

Ovo je jednostavan sistem upravljanja mislima i koncentrisanjem od 17 sekundi, sa namerom da se misaono pokrenemo u neki tok koji će promeniti vibraciju, iz niske ka višoj. U tih 17 sekundi namere, uključujemo se u novu priču i u njoj zadržavamo. Kada u tom periodu uspemo da se fokusiramo, tada na scenu stupa Zakon privlačenja koji slaže slično sa sličnim, koji pokreće i dodaje, pa tako krene da dodaje slične misli, misli koje podupiru suštinu tog pokrenutog fokusa. I onda se nakon 68 sekundi, ostvaruje vibracija koja pokazuje suštinu, a koja se opisuje emocijom. Pojavljuje se osećaj koji tu vibraciju prati.

Ako, na primer, krenemo da se koncentrišemo 17 sekundi na zahvalnost i počnemo da razmišljamo na čemu smo sve zahvalni, to će u početku biti veoma teško, sporo i nećemo tako lako da nađemo misli koje podupiru zahvalnost.

Ali nakon tih 17 sekundi Zakon krene da dodaje sve što ima veze sa zahvalnošću. I tako dok ne prođe 68 sekundi, kada smo pokrenuli zamah i postigli vibraciju same započete suštine – zahvalnosti.

Tada se pojavljuje i osećaj u vidu zahvalnosti kao potvrda da smo postigli svojim koncentrisanjem vibraciju zahvalnosti. Ovo važi za bilo koju vrstu koncentrisanja i podudaranje sa bilo kojom vibracijom.

Možemo se koncentrisati i na mešenje kolača. Ako volite da pravite kolače, onda će to da vam donese dobar osećaj, ali ako ne volite kolače i ne volite da ih pravite, onda će to da vam proizvede sasvim drugačiju vibraciju i emociju.
Možete da uzmete bilo koji drugi primer ili situaciju koja vama odgovara. I isprobajete, jedino primenom možete uvideti kako to radi.

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut

Pročitajte još i: Kako nas vode naše misli – Budite vizionar