Naslovna / Kolumne / Dragana Pavliček / Kako nas vode naše misli
BUDITE VIZIONAR
Kako nas vode naše misli BUDITE VIZIONAR

Kako nas vode naše misli
BUDITE VIZIONAR

Mnogo se sada govori o vrednosti misli. Misao, kao laka energetska forma koja teži udruživanju sa drugim sličnim mislima, oblikovana je vašim iskustvom, počevši od okruženja, osoba sa kojima ste u kontaktu, onoga što ste čuli i videli. Ali prvenstveno osećanjima koje je prate

Uvek jedna misao za koju se zakačite pokreće gomilu sličnih misli koje kada uhvate zamah budu praćene jakim, sve jačim osećanjima.
Prvo, sve misli koje imate su samo vaše, odabrane, iskustvene, probuđene vašom pažnjom na spoljašnji svet. Usko fokusirani, imate samo mogućnost da očitavate i prevodite očitavanja putem razmišljanja, određivanja važnosti koju bilo čemu što očitate dajete, ali i odgovora na razmišljanje.
To bi bilo ovako:
Gledam kakvo je napolju vreme, i razmišljam kako je tmurno, oblačno, hladno (subjektivni doživljaj) i naravno osećam se smoreno… dan mi prođe tako što me svi smaraju. A moja komšinica, vidi to isto vreme, ali ona voli takvo vreme jer je asocira na neke divne trenutke koje je imala … i njen dan prođe savršeno.

Kakve su nam misli… Znači, subjektivni doživljaj jedne iste stvari zavisi od načina na koji je pogledana iz ličnog ugla i protkana je iskustvenom jedinstvenom formom razmišljanja.
Ili na primer, jedna osoba razmišlja kako je teško živeti i zaraditi NOVAC, dok druga osoba sasvim lako razmišlja o novcu, i oseća kako je ovde sasvim lako zaraditi novac… Tu razumete onu biblijsku rečenicu: “Ko ima daće mu se, ko nema oduzeće mu se”.
U oba slučaja, svako razmišljanje je gledište jedne iste teme na dva načina i ostvarenost ovih razmišljanja se poklapa sa gledištem.

Razmišljanje uvek možete da menjate. U politici često čujete da su oni koji menjaju mišljenje prevrtljivi… ali u životu je neophodno da često menjate misli pomerajući ih od nedostatka do punoće, od neželjenih do željenih, jer jedino tako se možete kretati i ostvarivati svoje želje.
Jer od načina na koji stvarno doživljavate svet oko vas i sebe, zavisi i kako ćete ga nadalje iskusiti.
Razumljivo je da sad shvatete da je celokupno iskustvo proizvedeno vašim načinom razmišljanja i da je ono DVOJNO kao i ceo svet oko nas. Svet polova, i misli koje imaju dva pola. Pol punoće i pol nedostatka. Iskreno duboko razmišljanje, i još iskreniji emocionalni govor koji prati samo razmišljanje je jasnoća koju svako poseduje, a samim tim sasvim očekivani ishod u vidu iskustva može se lako prepoznati.

Kako razmišljate, to manifestujete. Zato ako razmišljate o bilo kakvom gubitku, gubićete mnoge stvari, šta god da radite, gubićete, šta god da imate – gubićete… Ako razmišljate o bilo kojem dobitku, dobijaćete u svim sferama svog života…
Ako razmišljate o manama, privlačićete i uočavaćete mane, drugi će vam baš te mane pokazivati, sve što radite imaće mane… Ako razmišljate o vrlinama, imaćete ljude oko sebe koji će pokazivati vama vrline, sve što činite biće protkano vrlinom…
Ako volite bilo šta i o tome razmišljate, ljubav će vam se vraćati kroz razne oblike, i preko svega što vas okružuje…
Naravno, uvek možete početi da razmišljate o nečemu što vam prija, o bilo čemu što je dobro, što volite… i kao što rekoh na početku, počeće da vam se pridružuju još gomile sličnih misli koje će vam biti povezane sa tim osećajem prijatnosti, sa osećajem da vam je dobro, a onda ćete sa takvim razmišljanjem imati iskustvo koje je refleksija vašeg razmišljanja, i to je ZAKON.
Kada se ta misaona laka energetska forma udruži i ojača sa gomilom sličnih i kada se akumulira toliko energije da se VRTLOG zahukta, manifestacija tog razmišljanja pretače se u stvarno iskustvo.

Budite promišljeni. Zato, preko svega, pored svega, svesnost pažnje i pokretanja emocija daju vam prednost, jer po emociji imate jasnu preglednost šta ćete iskusiti ako se dugo u tome zadržite.
Birajte pažljivo, svesno birajte o čemu razmišljate, čemu dajete enegiju i ostavite se spoljašnosti koja je već manifestovana, nego se usresredite na ono što želite da iskusite, ali u svoj svojoj punoći. Zato vam služi imaginacija, vizualizacija i moć usresređenih čula (oči, uši), da ih držite tamo gde vam je osećaj dobar. Onaj što samo gleda što jeste, drži sebe u tome stanju, a vizionar napreduje u svakom stanju jer ima VIZIJU koju drži u svom umu i o njoj razmišlja na pravi način, u svoj svojoj punoći.
Budite promišljeni, budite vizionar!

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut