Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Ne postajete ono što biste želeli, već ono što verujete da jeste
Miris pozitivnog duha Ne postajete ono što biste želeli, već ono što verujete da jeste

Miris pozitivnog duha
Ne postajete ono što biste želeli, već ono što verujete da jeste

Da, da, verujem da to što govorite je vaša istina, ali to ne znači da je i moja. Mogu vam reći da smo i vi i ja potpuno u pravu za ono što u ovom trenutku mislimo, osećamo i činimo. Jer svako radi onako kako najbolje zna i ume. Da li može bolje? Da, može. Da li može više? Da, može. Da li može drugačije? Da, naravno da može, ali ni vi ni ja, to, ne vidimo u ovom momentu.

Sve ono u šta verujete je vaša istina. Vaša istina vam je donela dosadašnje rezultate. Da li ste zadovoljni, da li ste tako zamišljali svoj život? Da li je partner koji je pored vas, ono o čemu ste maštali? Da li je posao koji radite, ono za šta ste se obrazovali i ono što ste očekivali da ćete raditi? Da li ste zadovoljni finansijama? Da li verujete da je novac nužno zlo? Da li mislite da posla nema? Da li mislite da za vas partner ne postoji?

Sve što mislite, verujem da i živite. Ono u šta verujete, vi ćete sve i učiniti da dokažete da to tako mora. Ako verujete da je za vas nešto moguće, dokazaćete da ste u pravu, ali isto tako – ako verujete da je za vas nešto nemoguće, e tu će vam podsvest pomoći da dokažete da je to baš tako. Javiće se ona pitanja… koja bude kod vas sumnju u vaše sposobnosti, javiće se strah koji će vas vratiti u onu zonu poznatog i to će vam biti potvrda da nešto nije za vas. Kako ste verovali, tako ste i prošli.  

Jer ne postajete ono što biste želeli u životu, već ono što verujete da jeste.

miris

Veruj da možeš i već si na pola puta. Kako dobro zvuči ova izreka. Pa zašto vam nedostaje vera? Gde ste je izgubili? Ko vam je oduzeo moć vere? Ko vas je ubedio da je za vas nešto nemoguće? Pa kome više verujete nego sebi? Ko vas bolje zna, od vas samih?

Morate verovati, morate verovati iz srca. Nije dovoljno samo nešto da želite, već da verujete da je to za vas i izvodljivo, jer tek tada ćete privlačiti sve ono što vam je neophodno za ostvarenje željenog. Jer sve dok ne verujete da je nešto za vas moguće, vi se nećete usuditi da napravite korake ka tome što želite.

Vi sebe treba da vidite na mestu kojem želite da budete, vi treba da se osećate  kao da su se vaše želje ostvarile. Neka vam samo takve misli prolaze kroz glavu, to će vas dovesti da sve više verujete da vi to možete i da je to što želite za vas potpuno moguće.

Svaki čovek na ovoj planetei jeste ono što jeste zahvaljujući svojim mislima i emocijama. Kakve su vam misli takav vam je život. Kako mislite tako živite. Kako verujete, tako i delujete. Sve sposobnosti su u vama, to zapamtite dobro. Zato svesno zahtevajte od sebe promenu i verujte da to možete i, naravno, krenite u susret željenom… pravite korake, jedan po jedan, samo strpljivo. Slavite svoje male pobede, jer malo, po malo, na kraju uvek bude dovoljno. Još nešto ne zaboravite, uživajte na tom putovanju, sreća nije samo na cilju, sreća je u putovanju.

Foto: privatna arhiva, Max Pixel