Da se igramo ljubavi SAMO ZA JEDNU NOĆ ILI…?

Da se igramo ljubavi
SAMO ZA JEDNU NOĆ ILI…?

Danas je najlakše naći seks. Pa onda ako dođe do ljubavi – došlo. Da se razumemo, meni nije normalno da nekog sretneš i posle petnaest i po minuta budete zajedno… Ali, dobro, viđala sam svašta i ko sam ja da bilo kome sudim. Možda zvučim tradicionalno, ali kod mene to ide malo drugačije

Volim taj neki fini tretman. Da se osetim ko princeza ili već… prema potrebi u tom trenutku. I umem da cenim manire. Kada je neko normalan. Mada sam dugo mislila da je pravi, odrastao muškarac – legenda. Po sistemu, živeo jednom jedan… Ali uverih se da postoji i da ne sanjam. Isto tako, ne tretiram ljude kao igračke i ne mislim da se svet vrti oko mene. I ko to ume da prepozna, tu je. Ko ne ume… iskreno, sažaljevam slučaj.

Ne mogu da se foliram, bolesno sam iskrena, zato me valjda ljudi stalno nešto pitaju, poveravaju mi se… Kada me pitaju singl devojke (a ja kao znam), kako da provališ da li ti je neko za jednu noć ili za više – ja odgovaram na sledeći način.
Odokativnom metodom, najbolje. Ili da baciš novčić. I da se nadaš da će, ako ima magije, pasti na željenu stranu. Ili kad te presretne gatara na ulici, ti joj postaviš takvo pitanje da se smrzne i ona od tebe pobegne! Beži trčeći sve niz put, bez da se okrene!

Ma to, realno, nikad ne znaš! Očekivanja su uglavnom prevelika onda kada od nekoga jednostavno nema ništa. Kada digneš ruke i prepustiš se, obično bude sve kako treba i kako ni slutio nisi da može. Meni su se najlepše priče dešavale kada sam mislila da za mene, ovakvog Janka nema kapa.

Nekada se i ono u šta nemaš ni gram sumnje pretvori u takav horor da nije bilo čak ni za tu jednu noć, a kamoli za mnogo više koliko su neki (ne)srećnici dobili. I posle ne znaš šta ti je bilo. Čovek nije pametan da li da bude oprezan kada daje na revers svoje emocije. Mogu da budu vraćene u delovima ili da ne budu vraćene uopšte. Može da pati, a može da se desi da bude prijatno iznenađen kada već od svega digne ruke i kaže „ne mogu više“. Da samo otvori prozor jedno jutro i shvati da je prošlo sve što je bolelo.

Istina, ima i onih kategorija koje ni toplina ljubavi ne može da otopi, niti da promeni. Rođeni su s falinkom, sebični kad daju, a bezobrazni kad uzimaju. A, tu na kraju niko ne dobija. I to je „džabe krečenje“ zapravo od starta, nego ajd’ malo da se igramo ljubavi.

I onda, da li je neko za jednu ili više noći? Ma, najbitnije da ne sretneš nekoga ko nije ama baš ni za šta. Sve ostalo se da podneti. Preživi se. Koga si ispratio, istorija je pokazala da mu zaista od srca treba poželeti srećan put i dugo mahati sve sa maramicom na peronu, ko u ruskim klasicima!

A ko je za šta i koliko čega u životu… uglavnom se ta(j) sam nepogrešivo za svoje mesto izbori. Ušunja ti se u srce, a i ne osetiš. Znaš samo da ti je mnogo lepo. I to bude dovoljno.

Piše: Ivana Đorđević
Antistres misao